Categorie:

TT genomineerd voor Duurzame Dinsdag Noord-Holland

HAARLEM – Het Transition Towns-concept is een van de vijf genomineerden voor de Duurzame Dinsdag-prijs van de provincie Noord-Holland. De twee winnaars worden op 6 oktober bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het Provinciehuis in Haarlem.

Naast de landelijke Duurzame Dinsdag (3 september) zijn er dit jaar ook drie provinciale varianten: in Gelderland en in Noord- en Zuid-Holland. Uit de lijst met landelijk ingediende projecten (waaronder ook Transition Towns Nederland) selecteerde de Noordhollandse jury 162 projecten die (ook) in Noord-Holland worden uitgevoerd. Uit die lijst van 162 werden vijf projecten genomineerd voor de provinciale Duurzame Dinsdag-prijs. Een van die vijf genomineerden is het Transition Towns concept.
In Noord-Holland zijn verschillende TT-initiatieven; de groepen in Amsterdam en Den Helder treden het meest actief naar buiten. Daarnaast zijn er initiatiefgroepen en contactpersonen in Naarden-Bussum, Hoorn, Heemskerk, Haarlem en Assendelft.

Tijdens een (besloten) bijeenkomst op 6 oktober in het Provinciehuis worden de twee prijswinnaars bekend gemaakt. Over elk van de vijf genomineerden wordt een kort filmpje vertoond. Het filmpje over Transition Towns in Noord-Holland is opgenomen tijdens een workshop permacultuur op de Michaëlshof in Den Oever; een praktijkplek van Transition Town Den Helder (i.o.)

Mocht het Transition Towns-concept in de prijzen vallen, dan betekent dat, dat er voor de gezamenlijke TT-initiatieven in Noord-Holland een geldbedrag van € 20.000 beschikbaar komt.

De Noordhollandse Transition Town-initiatieven zullen op 6 oktober worden vertegenwoordigd door Yvonne Hillen (TT Den Helder) en Monique Sweep (TT Naarden-Bussum).

De initiatiefgroep van Transition Towns Nederland stuurde het TT-concept in als bijdrage voor het Duurzame Koffertje, dat op 3 september werd aangeboden aan minister Cramer van milieu. Projectbesschrijving >>>

De verrassing was groot toen er op 23 september plotseling een telefoontje kwam over de nominatie in Noord-Holland.

Meer over Duurzame Dinsdag in Noord-Holland >>>