Categorie:

TT Eindhoven: Permablitz, Transition café en meer…

EINDHOVEN – Op 1 november wordt in Eindhoven een tweede Permablitz gehouden, er start een Transition café en de film The Age of Stupid beleeft zijn Eindhovense premiere.

Na een zeer geslaagde Permablitz in juli, wordt op zondag 1 november een tuin in de wijk Stratum omgevormd in permacultuur-stijl: er worden een compostbak en een kruidenspiraal gebouwd.
Op woensdagavond 18 november is het eerste Eindhovense Transitie Café. In Wijkcentrum ‘t Bellefort aan de Iepenlaan 40. Het Transitie Café is bedoeld als ontmoetingsplaats waar bezoekers zonder vooropgezet programma met elkaar gedachten en ideeën kunnen uitwisselen over het gedachtegoed van Transition Towns of kan het boek Het Ontzichtbare Label van Evert-Jan Quak besproken worden.

Voor 11 november staat een thema-avond over windenergie op het programma en op 8 en 15 november beleeft de nieuwe klimaatfilm ‘The Age of Stupid’ zijn Eindhovense premiere, in filmhuis Plaza Futura. Aanvang: 12:30 uur.

Meer over deze activiteiten in de oktober-nieuwsbrief van TT Eindhoven. De nieuwsbrief bevat ook een korte terugblik op de werkdag composteren en de excursie naar Plukrijp in Belgie. Verder een vooruitblik op nieuwe plannen: elektrische deelauto’s, samen bouwen van een ‘kippentractor’ en zelfbouw van zonnepanelen.

Kortom: TT Eindhoven is volop in beweging! Volg de ontwikkelingen op de website.