Categorie:

TT Eindhoven organiseert regionaal uitwisselingsweekend


EINDHOVEN – In het weekend van 17 en 18 oktober organiseert de initiatiefgroep van Transition Town Eindhoven een regionaal uitwisselingsweekend, waarin ook leden van andere TT-initiatieven van harte welkom zijn.  Locatie: De Kleine Stroom in Heeze.

Uit de uitnodiging: ,,We organiseren een TT-uitwisselingsweekend omdat enkele van onze leden bemerkten hoe fijn het is om ervaringen uit te wisselen met mensen uit andere TT-groepen. De Kleine Stroom biedt de  mogelijkheid om te blijven logeren in de hal of de kas (matje, slaapzak en evt. tent zelf meenemen). Er staan enkele computers klaar om digitaal met elkaar te kunnen uitwisselen. Neem je eigen presentaties mee, de (link naar) de film waar je van onder de indruk bent, het plan voor je windmolen, …..
Niks moet en er kan veel. Er is geen vooropgesteld programma. Volop wandelmogelijkheden in afwisselende natuur. Bij droog weer maken we een kampvuurtje”.

Onderdeel van het weekend is een workshop ‘snel composteren’ – op zaterdagochtend, door Leo Bakx van Aardwerk, permacultuurdocent en lid van overgangsstad Eindhoven. Hij introduceerde eerder de Permablitz in Eindhoven. Na een korte theoretische inleiding over compost, kunnen  in de kas de praktische kanten van een mesthoop opzetten worden geoefend.

Het weekend vindt plaats op De Kleine Stroom in Heeze (vlakbij Eindhoven). Deelnemers, voor zowel de workshop als voor het weekend, worden zaterdag vanaf elf uur verwelkomd met koffie en thee. We verwachten dat iedereen tegen twaalf uur aanwezig is.
Kosten: geen financiële bijdragen, graag iets meebrengen voor de lunch of andere maaltijden en praktische hulp zoals opruimen e.d.

Aanmelden is absoluut noodzakelijk in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dat kan per e-mail:  info@dekleinestroom.nl

De Kleine  Stroom

De Kleine Stroom is enkele jaren geleden aangekocht door Ton Rijsdijk (ook contactpersoon voor TT Heeze).  Het is de bedoeling dat zijn project zich ontwikkelt tot een duurzaamheidscentrum, met o.a. groene energie en permacultuur. Nu is De Kleine Stroom nog slechts een hectare kas, met een hal en enkele weilandjes eromheen. Transition Town Eindhoven verwacht in de toekomst veel van de samenwerking met dit project.

Website  Transition Town Eindhoven >>>   Contact:  eindhoven @transitiontowns.nl