Categorie:

TT Eindhoven organiseerde eerste PermaBlitz

EINDHOVEN – In samenwerking met Aardwerk *), organiseerde de initiatiefgroep van Transition Town Eindhoven eind juli de eerste PermaBlitz in Eindhoven.

Een PermaBlitz is een transformatie van je tuin tot een eetbare tuin in één dag met een groep mensen. Om de beurt gaan de deelnemers bij elkaar de tuin omtoveren, volgens ontwerpprincipes van permacultuur. Om mee te doen is geen ervaring met permacultuur nodig. Behalve dat je al doende leert over permacultuur en het aanleggen van eetbare tuinen, is het meedoen aan een PermaBlitz vooral gezellig.

Met een ploeg van tien enthousiastelingen van Transition Town Eindhoven werd in één dag een het stadstuintje van Arjan de Vries omgetoverd tot moestuin, met onder nadere meerjarige planten als rabarber, frambozen en bramen, tweejaren planten als cichorei en eenjarige (eetbare) bloemen en groenten die makkelijk zichzelf zaaien.

Klik hier voor een uitgebreid verslag met foto’s.

Omroep Brabant wijdde er een (radio)verslag aan. Klik hier >>>

De PermaBlitz is een verschijnsel dat begon in Melbourne, Australië, in 2006. Het idee was om Melbourne eetbaar te maken, tuin voor tuin. Meer informatie (in het Engels) op PermaBlitz.net.

*) Aardwerk is het permacultuurbedrijf van Leo Bakx, lid van de initiatiefgroep van TT Eindhoven. Aardwerk organiseert o.a. ontwerpcursussen permacultuur. Meer >>>

Naar de website van Transition Town Eindhoven (i.o.) >>>