Categorie:

9 mei: TT Den Helder geeft Open Dag

Transition Town Den Helder e.o. staat voor een lokale gemeenschap waarin op een creatieve en sociale manier naar oplossingen wordt gezocht om te wonen, werken en leven met zo min mogelijk gebruik van fossiele brandstof.

Samen op weg naar een nieuwe wereld waarin de gezondheid van mens en milieu in balans is. U bent van harte welkom om deel te nemen aan een rondleiding door de biologische tuin, informatie te krijgen over permacultuur, de presentatie Basistechnieken “overleven” bij te wonen en geinformeerd te worden over Transition Towns.

Survival at home

De geboorte van een nieuwe, duurzame en sociale maatschappij zou wel eens gepaard kunnen gaan met heftige weeën. Door het broeikaseffect neemt het aantal natuurrampen in de wereld nu al sterk toe. Dat belooft wat voor onze steeds kwetsbaarder wordende hoogtechnologische samenleving, waarin afhankelijkheid onze natuurlijke zelfredzaamheid heeft verdrongen. In deze korte workshop laten we zien, dat u uw huishouden met een paar eenvoudige middelen crisisbestendig kunt maken. Het belangrijkste daarbij is, dat u zelf drinkwater kunt maken.

Transition Town Den Helder en Omgeving nodigt u uit voor de Open Dag op Milieucentrum “De Michaëlshof” op zaterdag 9 mei van 11:00 uur tot 15:00 uur Vatropperweg 5, 1779 GE Den Oever. Toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website http://denhelder.transitiontowns.nl of bellen 0227 51 22 65.