Categorie:

TT Den Helder actief met permacultuur

Transition Town Den Helder (i.o.) organiseert deze zomer verschillende meewerkdagen op de Michaelshof in Vatrop (Wieringen). In het najaar start hier ook een cursus permacultuur.

TT Den Helder werkt nauw samen met milieucentrum de Michaelshof, prachtig gelegen aan de Waddenzee in de kop van Noord-Holland. De zomer zijn er meewerkdagen op maandag 29 juni, vrijdag 3 juli en vrijdag 17 juli. Deze dagen zijn leuk en leerzaam en kunnen tevens een goede voorbereiding zijn op de cursus Permacultuur. De meewerkdagen zijn vrij toegankelijk en starten om 10:30 uur. Ieder kan na enige uren op eigen tijd vertrekken of blijven tot ongeveer 15:00 uur. Meewerken is niet gekoppeld aan deelname aan de cursus.

Op de Michaelshof wordt met respect voor de natuur gewerkt aan een voorbeeldfunctie voor een duurzaam en zelfvoorzienend geheel op het gebied van wonen, voedselproductie, energie, en ambachtelijk bouwen. Meer over de Michaelshof >>>

Cursus Permacultuur
De cursus permacultuur vindt in twee gedeelten plaats. De najaarscursus telt vijf bijeenkomsten tussen 11 september en 6 november 2009. De voorjaarscursus start half april 2010. De cursusdagen zijn op vrijdag om de 14 dagen. De thema’s zijn tuinaanleg gericht op de eetbare tuin, medische en cosmetische kruidenkennis, eetbare wilde planten en energiemeting van bodem en planten. De voorjaarscursus wordt vastgesteld aan het eind van het najaarsblok. De kosten zijn € 40 per blok, dus € 80 voor de gehele cursus (10 bijeenkomsten).
Meer over de cursus permacultuur >>>

Wat is permacultuur?

Website van Transition Town Den Helder e.o.