Categorie:

TT De Pijp: permacultuur op het balkon

AMSTERDAM – Bij initiatieven rond een ‘Eetbare stad’ en ‘tuinieren op een kleine oppervlakte’ biedt permacultuur een aantal praktische uitgangspunten en ideeen. TT De Pijp organiseert hierover een kleinschalige workshop.

Op een balkon op het zuiden bouwde een van de leden van de stuurgroep van Transition Town de Pijp twee jaar geleden een verticale tuin (zie hier). Zo voerde hij de voedselproductie op zijn balkon behoorlijk op, en het zag er ook prachtig uit. Dit jaar moest helaas wegens onderhoud aan dak en balkon alle beplanting verwijderd worden. Voordeel daarvan is dat nu de mogelijkheid is ontstaan om allerlei nieuwe ideeen, verbeteringen en structurele veranderingen door te voeren. De balkontuinier deelt graag zijn evaringen. Daartoe organiseert TT de Pijp dit najaar een tweedaagse workshop.

Op de eerste dag , zaterdag 28 november, wordt kort ingegaan op de achterliggende gedachten bij permacultuur (in de stad), en de deelnemers brainstormen gezamenlijk over ideeen, waarna samen een ontwerp wordt gemaakt. Op de tweede workshopdag wordt dat ontwerp daadwerkelijk gerealiseerd. Wanneer dat gaat gebeurten bepaalt de groep.
Deelname aan de workshops is gratis maar beperkt – er kunnen maar vijf Pijp-bewoners meedoen. Wees er dus snel bij en geef je op per e-mail: depijp ( at ) transitiontowns.nl

Meer over deze activiteit >>>