Categorie:

TT De Bilt: Transition Towns consentspel

BILTHOVEN – Hoe kun je effectief vergaderen en besluiten nemen op basis van gelijkwaardigheid? TT De Bilt (i.o.) organiseert hierover op 10 november een speelse bijeenkomst.

Emile van Dantzig, lid van de initiatiefgroep van TT De Bilt, begeleidt een luchtig spel dat inzicht geeft hoe je er samen uit kunt komen ook bij verschillen van mening: samen beslissingen nemen en sturen naar een maatschappij waarbij we ondanks onze onderlinge verschillen en voorkeuren er toch samen uitkomen.

Van Dantzig: ,,Het concentspel kent een paar basisregels voor het overleg en de besluitvorming van beleidszaken. Je ervaart hoe je door deze regels samen creatief tot oplossingen komt voor ieders overwegende bezwaren. In deze bijeenkomst kun je het plezier en de eenvoud van het vinden van oplossingen voor complexe problemen ervaren. Het begrip consent staat hierbij centraal en is ook de sleutel om de tijdsduur van het besluitvormingsproces te bekorten. Consent staat voor “geen overwegende bezwaren hebbende”.

Na het spel worden de ervaringen tijdens het spel gedeeld en is er  gelegenheid om vragen te stellen. Ook worden de basisregels nader toegelicht.

Datum: dinsdag 10 november, aanvang 19.30 uur.
Locatie:  Vereniging voor Samenlevingsopbouw WVT Talinglaan 10, 3721 EA Bilthoven

Meer over deze avond en over de andere activiteiten van TT De Bilt (i.o.) bij  Erna Klaasse-van Maaren, Tel. 030-2205946, e-mail: ttdebilt ( at ) gmail.com