Categorie: , ,

TT Boxtel helpt zeven scholen aan zonnepanelen

Transition Town Boxtel helpt scholen in Boxtel en omgeving aan zonnepanelen met het educatieve doel om kinderen en (hun ouders) bewust(er) te maken van energieverbruik en duurzame energieopwekking.  Groep 8 gaat twee meters regelmatig aflezen: het aantal kilowatturen die geproduceerd is en het aantal watt dat de panelen actueel genereren.  Daarnaast leveren de panelen 100 euro per jaar op voor de school. Ter financiering en promotie is onder andere een viertal benefietconcerten georganiseerd.

Project vol met passie

Het project begon in 2010 met de Molenwijkschool.  Jan Juffermans (bekend van de ‘Mondiale Voetafdruk‘) had geld ingezameld bij zijn pensionering van de Kleine  Aarde, tot 2011 centrum voor een duurzame leefstijl in Boxtel. Tegelijkertijd had David Andrea van TT Boxtel, een prijs voor duurzaamheid gekregen  van de  gemeente. En zo hadden ze de financiering van de eerste zonnepanelen gauw rond!

Het project voor de volgende 6 scholen begon vanuit de passie voor zingen van David Andrea. Hij vond 50 amateur zangers (koren en solisten inclusief een wethouder en  raadsleden), 6 pianisten en een organist bereid om 4 benefietconcerten te geven. Met dat idee ging David naar de scholen. Op twee na wilden ze meedoen met een eigen bijdrage. Toen kwam de gemeente met het hoofddeel van het geld. En de Raboba

nk vulde het restant in.

Zo zie je: volg je passie! Met de 600 euro uit de concerten hebben we 16.000 “gegenereerd”!

Onthullingen met een zonnelied


2 april 2012:
Kleuters van basisschool de Vorsenpoel onthullen de drie zonnepanelen op hun dak. De hele school heeft op het speelplein een gepaste zonnelied gezongen. Ze werden toegesproken door (van links naar rechts) David Andreae (initiatiefnemer van Transition Town Boxtel), wethouder Peter van de Wiel en directeur Vincent Bosman”.

26 maart 2012:
foto: wethouder Peter van de Wiel opent de zonnepanelen op basisschool De Oversteek in Liempde. De omvormer (links) en de twee meters: kilowatturen en actuele opbrengst in watt.

15  maart 2012:
Drie zonnepanelen worden geplaatst op het dak van de St. Petrus school.

 

Gemaakt in samenwerking met
David Andrea – TT Boxtel

zp8497586rq