Categorie: , ,

TT Boxtel en Het GOED openen Repaircafé Boxtel

Het was druk en gezellig tijdens het eerste Repair Café in het Brabantse Boxtel. Ruim veertig mensen kwamen langs met kapotte spullen en kleding. Dat is veel voor een eerste bijeenkomst. De organisatoren, kringloopwinkel Het GOED in Boxtel en Transition Town Boxtel, waren blij verrast door de hoge opkomst.

Wethouder opent met een kapotte föhn

Zoals traditioneel is geworden bij de opening van een eerste Repair Café, was de Repair bus van de Stichting Repair Café aanwezig. En natuurlijk was de lokale wethouder er om de bijeenkomst officiëel te openen. Willie van de Langenberg, wethouder afvalbeleid en wijkbeheer, had een kapotte föhn meegenomen. De krant Brabants Centrum en Omroep Dommelland maakten een verslag van de opening.

Het GOED en TT zijn dik tevreden


David Andreae van Transition Town Boxtel, dat het Repair Café mede organiseert, was verrast over de hoge opkomst. “Ik had dat niet verwacht voor zo’n eerste keer!” Ook bedrijfsleider Ad Vogels van de winkel van Het GOED in Boxtel was tevreden. “De vrijwilligers hebb

woodcraft woodworking

en het allemaal lekker druk.” Vogels had gezorgd voor een ruime bezetting; er waren tien vrijwillige reparateurs aanwezig.

Ideale samenwerking

De winkels van kringlooporganisatie Het GOED zijn ruim opgezet en blijken een ideale plek om een Repair Café te organiseren. De bezoekers van de kringloopwinkel komen een kijkje nemen bij het Repair Café en andersom gaan de bezoekers van het Repair Café nog even snuffelen in de winkel. Na Boxtel is er ook een Repair Café gepland met het GOED en Transition Town Deventer op zaterdag 22 september aanstaande.

Met dank aan Repair Cafe Nl,
Transition Towns Boxtel en
Omroep Dommelland

zp8497586rq