Categorie: , ,

TT Apeldoorn ploegt deel park om tot TransitionTuin

Zaterdagmorgen 21 april om 9.30 uur wordt een deel van het Zuiderpark omgetoverd in een moestuin, door het met een paard te eggen. In dit verse stuk land gaat TransitionTown Apeldoorn een biologische moestuin aanleggen. Het wordt een gezamenlijke moestuin, aangelegd volgens de principes van permacultuur, ten noorden van de skatebaan. We nodigen je van harte uit om te komen kijken, en misschien wil je zelfs wel meedoen in dit bijzondere tuin-initiatief.

Deze moestuin noemen we een TransitionTuin. In de TransitionTuin gaan we op milieuvriendelijke en dus duurzame manier groentes en kleinfruit verbouwen, op basis van principes uit de permacultuur. Permacultuur is een duurzame en biologische manier van verbouwen, waarbij rekening wordt gehouden met de onderlinge relaties tussen de verschillende elementen in een tuin. Dat leidt tot een gezondere bodem en planten, én tot een hogere opbrengst door Moeder Natuur.

Krachten bundelen, kennis en oogsten delen

We experimenteren met verschillende rassen, teeltwijzen en bewaarmethoden. We kunnen hierin leren met en van elkaar, en er met elkaar een gezellig en creatief proje

ct van maken dat ons weer bewust maakt van de natuur, ons gezond houdt én geld bespaart, en dat nog wel binnen wandel- of fiets-afstand.

Vanuit de tuin willen we van tijd tot tijd verschillende activiteiten ontplooien waar je kunt zien en ervaren hoe je op een klein stukje grand ook kunt tuinieren, wat je op een balkon kunt doen, enzovoort. We tuinieren als groep, en willen de opbrengsten en de kennis die we opdoen graag met je delen.

Op dit moment zijn we met een groep van tien mensen die aan deze gezamenlijke tuin meedoen. We gaan zaaien en opkweken, uitpoten, verzorgen en oogsten. We delen kennis en leren van en met elkaar. Ook met zaai- en pootgoed voor de groentetuin zijn we blij. Dus heb je groentezaden of kleinfruit-planten die je met ons wilt delen? Kom het brengen op 21 april, of kom een andere keer langs wanneer we in de tuin bezig zijn.

Je bent van harte welkom om in de tuin te komen kijken als we bezig zijn, maar nog leuker vinden wij het wanneer je ook wilt meedoen.

Je kunt je hiervoor aanmelden via ttapeldoorn@upcmail.nl

Gemaakt in samenwerking met
Ina Sabanoglu – TT Apeldoorn

zp8497586rq