Categorie:

TT Amsterdam-De Pijp biedt films met discussie

AMSTERDAM – Op woensdag 17 maart begint Transition Town-De Pijp (i.o.) met een serie filmavonden met discussie:

  • 17 maart: The future of food
  • 24 maart: Home
  • 14 april: In Transition

Deur open: 19:30 Start film: 20:00
Locatie: Wijkcentrum Ceintuur, Gerard Doustraat 133
Entree Gratis

THE FUTURE OF FOOD:

Hierin laat filmmaakster Deborah Koons Garcia vooral zien dat genetische manipulatie van voedsel geen enkel ander doel dient dan het verkrijgen van controle over de wereldvoedselproductie door multinationals, die met hun aggressieve methodes in het streven naar economische groei worden gesteund door nagenoeg onzichtbare politieke krachten.

HOME:

De klimaatopwarming, het uitputten van natuurlijke rijkdommen, het uitroeien van diersoorten: de mens heeft zijn eigen leefwereld in gevaar gebracht. Voor pessimisme is het te laat: de mens heeft nog amper tien jaar om de trend om te keren, om in te zien dat hij de schatkamer van de aarde niet kan blijven leegroven, om zijn consumptiegedrag te veranderen. Uit een ontmoeting tussen producenten Denis Carot, Luc Besson, en François-Henry Pinault en de de fotograaf Yann Arthus-Bertrand ontstond de film HOME, een documentaire ten voordele van de milieustrijd.

IN TRANSITION:

De film laat op informatieve en inspirerende wijze zien hoe Transition Town-initiatieven op verschillende plekken in de wereld concreet vorm krijgen. Hoofdthema’s in de film zijn: introductie van het TT-concept, uitleg van de term ‘Peak Oil’, de start van een TT-initiatief, initiatieven rond lokale voedselproductie, de introductie van lokaal geld, onderwijs en educatie, vervoer, en contacten met het lokaal bestuur.

Naar de website van TT-De Pijp (i.o.) >>>