Categorie:

TT Amersfoort: lezing over landbouw op Cuba (22 sep)

AMERSFOORT – Een zingende wetenschapper die ecologische landbouw en cultuur op Cuba verbindt tot agri-culture. Op 22 september verzorgt Humberto Rios Labrada uit Cuba een lezing in Amersfoort.

Anja Boersma van Transition Town Amersfoort (i.o.) bericht: ,,Humberto Rios Labrada – coördinator van het Local Agricultural Innovation Programme in Cuba – is een zingende wetenschapper die landbouw en cultuur verbindt tot agri-culture. Bij toeval kwam hij op ons pad, en op dinsdag 22 september geeft hijj een lezing voor Transition Town Amersfoort’. De bijeenkomst begint om 20:00 uur. Locatie: de Expeditie, Schimmelpenninckkade 30.

De Cuba (olie)crisis in de jaren ’90 zette zijn wereld op de kop. Hoe kan een landbouwwetenschapper werken zonder fossiele brandstoffen, chemicaliën, pesticiden en microscoop? Humberto Rios Labrada is op de boeren afgestapt en heeft de landbouw van onderop nieuw leven ingeblazen. Een mooi voorbeeld van de kracht van een lokale gemeenschap!

Via Youtube kun je filmpjes van hem bekijken: klik hier

Wie de lezing wil bijwonen wordt verzocht zich vooraf op te geven bij Anja Boersma, tel. 06-22881946, of stuur een e-mal naar: info ( at ) oersprong.nl