Categorie:

TT-afdeling bij Groente & zo in Dwingeloo (Dr)

DWINGELOO – In natuurvoedingswinkel Groente & zo in het Drentse dorp Dwingeloo komt een speciale afdeling met lokaal en regionaal geteelde producten: een heuse TT-afdeling. Tijdens een feestelijke open dag op zaterdag 25 september zal winkelier Maarten Dijkstra zijn plannen verder bekend maken.

Maarten Dijkstra: ,,Ik heb een biologisch groenteabonnementenbedrijf en natuurvoedingswinkel in Dwingeloo – Groente & zo. Ook ben ik zijdelings betrokken bij het Transition Town-initiatief in de gemeente Westerveld. Regelmatig loop ik er tegenaan dat ik veel kilometers moet rijden om de groenten voor onze pakketten bij elkaar te brengen. En er zijn best wel leuke ecologische initiatieven in de buurt, die niet officieel Skal-gecertificeerd zijn. Ik zou meer willen doen dan alleen mooie biologische producten verkopen. Daarom heb ik bedacht dat het goed zou zijn om te beginnen met een TT afdeling in onze winkel”.

De eerste oogsten uit de permacultuurtuin van TT Westerveld-initiatiefnemer King Thung liggen af en toe al in de winkel. Evenals bloemen, groenten en kruiden uit de tuin van Kok & Kruid in Wapse. Dijkstra: ,,De komende tijd wil ik gaan onderzoeken of er vraag en aanbod is van goede producten, en wil ik kijken of we met een aantal mensen tot een constructie kunnen komen om een TT-afdeling daadwerkelijk neer te zetten”.

Vijftien jaar groente & zo

Op 25 september viert Groente & zo zijn vijftienjarig bestaan, tijdens de landelijke Week van de Smaak. Maarten Dijkstra: ,,Dat lijkt me een goede gelegenheid om de nieuwe plannen breder bekend te maken. Op die dag presenteren verschillende lokale producenten hun producten in en rond de winkel en of het erf van Groente & zo. Er kan volop worden geproefd van vers gebakken brood, bijzondere kruidenkazen, wijn en pure vruchtensappen, en er zijn stands met diverse kruiden, bloemen en koperen tuingereedschap. Kinderen kunnen zelf pizza’s bakken. En er is live muziek. Kortom: het wordt een klein feestje.

Transition Town Westerveld

Betrokkenen bij Transition Town Westerveld zijn de hele dag aanwezig met een informatiekraam, en om 11:00 en 14:00 uur verzorgen zij een lezing over de achtergronden van Transition Towns en over de mogelijkheden en activiteiten van Transition Town Westerveld.  Ook is er informatie beschikbaar over permacultuur, en om 13:00 en 17:00 uur zijn er rondleidingen door de permacultuurtuin, die de groenten levert aan Groente & zo.

Iedereen is welkom tussen 10:00 en 17:00 uur. Adres: Moleneinde 17, Dwingeloo.

Meer over TT Westerveld >>>