Categorie:

Treffen 2016

 

TTT7 web bovenzijde smal

 

Het programma

Helpen met de promotie

Praktische info

team Treffen 2016 vlnr Jan, Catharina, Sandra, David, Inge, Peter, Dennis, Paul, Mirjam
team Treffen 2016 vlnr Jan, Catharina, Sandra, David, Inge, Peter, Dennis, Paul, Mirjam

Noteer alvast heel groot in je agenda: Op 30 en 31 januari 2016 zijn we te gast bij Transition Town Boxtel voor het zevende landelijke Transition Towns Treffen.

Ruimte voor ont-moeten
Tijdens het weekend delen we de overvloed, doen we een nabeschouwing van de klimaattop in Parijs, schetsen we een perspectief voorbij de angst, weven we onze netwerken, oefenen we in dialoog en geweldloos communiceren, vieren we de transitie, versterken we elkaar zonder in te boeten op authenticiteit, wisselen we best-practices met elkaar uit.
Er worden workshops gehouden over allerlei transitie onderwerpen. Dat kan te maken hebben met lokaal voedsel, REconomy, lokaal geld en een lokale munt, lokale economie, energiecoöperaties, deeleconomie, auto delen, klimaatkunst, gemeenschapsvorming, communities en veel meer.

Je weg vinden in de transitiebeweging
Er leeft zoveel in de samenleving wat dicht aan de oppervlakte ligt. In de samenleving die is opgeslokt door de constante digitale afleiding en ons afsnijdt van wat echt belangrijk is. Er broeit bij iedereen wel wat. Het kan niet meer verder op deze doodlopende weg. De chaos dwingt ons op het moment tot samenwerken. We zijn nu bereid om er naar te gaan luisteren en handelen, onze boodschap weer helder te krijgen. We zoeken nieuwe samenwerkingsverbanden tussen initiatieven die niet meer weggaan. Wel op voorwaarde dat we de eigen identiteit behouden; we leven tenslotte wel in Nederland.

Verbinden binnen de groepen
Zaterdag is een beetje traditiegetrouw de ‘clubdag’ van de lokale groepen van Transition Towns Nederland. Omdat de naam niet iedereen aanspreekt, zijn er heel veel initiatieven van onderop die zich anders noemen, maar wel hetzelfde gedachtegoed uitdragen. Natuurlijk staat de deur ook open als je geen TT op je naamplaatje hebt staan, maar je wel een actieve rol hebt in jouw eigen lokale omgeving. Deze dag helpt om elkaar beter te gaan vinden in de wereld van allerlei transitie initiatieven en Transition Towns, zowel landelijk als op lokaal niveau.

Fossielvrij bijtanken in Boxtel
Zondag mixen we de mensen van Transition Towns, de lokale groepen van IVN en lokale groepen van Milieudefensie en iedereen die wil meedoen. Iedereen die op zijn eigen manier bezig is om met het oog op klimaatverandering en wereldwijde crises de lokale veerkracht te versterken. Na het terugblikken, nabeschouwen, analyseren en evalueren, gaan we ons herpakken op deze terugkomdag. Wat is onze positie geworden na ‘Parijs’? Hét moment om concreet te beginnen en echt te gaan DOEN, handen uit de mouwen.
Aan het eind van de dag hebben we duidelijk waar we vandaag al aan gaan beginnen en wat er morgen te doen staat. We weten hoe we elkaar kunnen versterken. We hebben een vertaalslag aangebracht van de grote visie op een klimaatneutrale, fossielvrije, houdbare toekomst naar de lokale groepen.

Aan het eind van het weekend …
… ga je geïnspireerd, gevoed en gesteund weer op huis aan. Er blijft in je hoofd, hart en handen rondzingen wat je in jouw eigen leefomgeving kan aanpakken en gaat aan de slag. Je hebt een leuk weekend gehad en veel van elkaar opgestoken. Je hebt jouw inzet gevierd, dat je vanuit jouw eigen kracht en kwaliteiten meedoet. Vele malen dacht je: “Zie je wel, ik ben niet alleen. Ik ben niet de enige die elke dag worstelt met mijn goede bedoelingen. Wat zijn we met VEEL.”

Samen organiseren
We willen zo veel mogelijk gebruik maken van het zelforganiserende vermogen en co-creatie die ontstaat tussen de deelnemers. Mail met al je vragen en suggesties naar Inge Kouw via info@transitiestadeindhoven.nl.

Terugblikken
Nog even lezen hoe het Treffen 2015 verliep, volg dan deze link voor een verslag of bekijk het filmpje dat we toen maakten.

Treffen 2015 Samen Eigenwijzer in Den Haag
Treffen 2015 Samen Eigenwijzer in Den Haag

Aanmelden
Meldt je nu aan voor het Transitie Treffen 2016
Je kan je ook aanmelden via deze link, vol=vol.

Het programma

Helpen met de promotie

Praktische info

TTT7 webpagina 1 onderzijde