Categorie:

Transition Training: 29 t/m 31 oktober 2010

EINDHOVEN/UBBERGEN – Transition Towns Nederland organiseert in het weekend van 29 t/m 31 oktober een Transition Training, voor iedereen die zich actief wil verdiepen in de achtergronden en mogelijkheden van Transition Towns.

Tijdens een Transition Training wordt het concept van Transition Towns in de breedte en in de diepte verkend. Er worden wisselende werk- en presentatievormen (’transition tools’) gebruikt, zoals powerpoints, groepsgesprekken, werken in kleine groepjes, zelfwerkzaamheid, interviews, films en Open Space. De aspecten Hoofd, Hart en Handen worden nader verkend en er wordt uitgebreid ingegaan op de ‘twaalf stappen‘ die iedere initiatiefgroep moet doorlopen op weg naar een echte Transition Town. En de training gaat in op de psychologie van verandering.

Deelname aan een TT training is vooral belangrijk voor (potentiële) leden van lokale stuur- of initiatiefgroepen. Lid zijn van een (stuur)groep is evenwel geen voorwaarde om aan de training te kunnen deelnemen; iedereen die zich verder wil verdiepen in het model van Transition Towns kan meedoen.

De training is officieel erkend door het Transition Network en wordt verzorgd door de Nederlandstalige TT trainerspool. De trainers in het oktober-weekend zijn Paul Hendriksen (TT Deventer) en Selma Franssen (TT Groningen).

Aan een training kunnen maximaal dertig mensen meedoen. Deelname kost 150 euro per persoon, all-in. Cursuslocatie is de De Elegast in Beek-Ubbergen.

Wie aan de training wil deelnemen doet er goed aan zich snel in te schrijven. Aanmelden >>>

Klik hier voor meer over de inhoud van een Transition Training en voor inschrijving. Er zijn ook verslagen en foto’s van eerdere trainingen beschikbaar.

De training is niet bedoeld als eerste kennismaking met het Transition Towns-concept. Daarvoor zijn de landelijke informatiedagen.
De eerstvolgende landelijke TT-infodag is op zondag 10 oktober in Utrecht.