Categorie:

Transition Training 19 t/m 21 maart 2010

EINDHOVEN/UBBERGEN – Transition Towns Nederland organiseert in het weekend van 19 t/m 21 maart 2010 een Transition Training, voor iedereen die zich actief wil verdiepen in de achtergronden en mogelijkheden van Transition Towns.

Tijdens een Transition Training wordt het concept van Transition Towns in de breedte en in de diepte verkend. Er worden wisselende werk- en presentatievormen (’transition tools’) gebruikt, zoals powerpoints, groepsgesprekken, werken in kleine groepjes, zelfwerkzaamheid, interviews, films en Open Space. De aspecten Hoofd, Hart en Handen worden nader verkend en er wordt uitgebreid ingegaan op de ‘twaalf stappen‘ die iedere initiatiefgroep moet doorlopen op weg naar een echte Transition Town. En de training gaat in op de psychologie van verandering.

Deelname aan een TT training is vooral belangrijk voor (potentiële) leden van lokale stuur- of initiatiefgroepen. Lid zijn van een (stuur)groep is evenwel geen voorwaarde om aan de training te kunnen deelnemen; iedereen die zich verder wil verdiepen in het model van Transition Towns kan meedoen.

De training wordt verzorgd door de Nederlandstalige TT trainerspool, die op dit moment wordt gevormd door Paul Hendriksen (TT Deventer), Hugo Klip (TT Groningen) en Marta Resink (Omslag).

Aan een training kunnen maximaal dertig mensen meedoen. Deelname kost 125 euro per persoon, all-in. Cursuslocatie is de De Elegast in Beek-Ubbergen.

Wie aan de training wil deelnemen doet er goed aanzich snel in te schrijven. De ervaring leert dat de trainingen snel vollopen.

Meer over Transition Trainingen – en voor inschrijving >>>