Categorie:

Transition Training 11 t/m 13 juni 2010

EINDHOVEN/UBBERGEN – Transition Towns Nederland organiseert in het weekend van 11 t/m 13 juni 2010 een Transition Training, voor iedereen die zich actief wil verdiepen in de achtergronden en mogelijkheden van Transition Towns.

Tijdens een Transition Training wordt het concept van Transition Towns in de breedte en in de diepte verkend. Er worden wisselende werk- en presentatievormen (’transition tools’) gebruikt, zoals powerpoints, groepsgesprekken, werken in kleine groepjes, zelfwerkzaamheid, interviews, films en Open Space. De aspecten Hoofd, Hart en Handen worden nader verkend en er wordt uitgebreid ingegaan op de ‘twaalf stappen‘ die iedere initiatiefgroep moet doorlopen op weg naar een echte Transition Town. En de training gaat in op de psychologie van verandering.

Deelname aan een TT training is vooral belangrijk voor (potentiële) leden van lokale stuur- of initiatiefgroepen. Lid zijn van een (stuur)groep is evenwel geen voorwaarde om aan de training te kunnen deelnemen; iedereen die zich verder wil verdiepen in het model van Transition Towns kan meedoen.

De training is officieel erkend door het Transition Network en wordt verzorgd door de Nederlandstalige TT trainerspool.

Aan een training kunnen maximaal dertig mensen meedoen. Deelname kost 150 euro per persoon, all-in. Cursuslocatie is de De Elegast in Beek-Ubbergen.

Wie aan de training wil deelnemen doet er goed aan zich snel in te schrijven. De ervaring leert dat de trainingen snel vol lopen.

Meer over Transition Trainingen – en voor inschrijving >>> Hier zijn ook verslagen en foto’s van eerdere trainingen beschikbaar.

—————————————————————————

Ook van 19 t/m 21 maart is er een TT Training. Die training zit vol, maar wie toch nog een kans wil wagen kan zich aanmelden voor de reservelijst – voor het geval zich onverhoopt iemand afmeldt. Info >>>

Wie (nog) niet kiest voor een training, maar wel nader wil kennismaken met het TT-concept en de mogelijkheden op lokaal niveau, kan deelnemen aan een landelijke informatiedag. De eerstvolgende informatiedag is op zaterdag 24 april, bij leefgemeenschap De Hobbitstee in Wapserveen (Dr). Meer info >>>