Categorie:

Samen EigenWijzer – TT Treffen in Den Haag

Beste allemaal,

Op 28 februari en 1 maart a.s. ontmoeten we elkaar weer tijdens het Transition Towns weekend. We willen met elkaar onderzoeken hoe we de transitiebeweging in Nederland krachtiger kunnen maken. Jullie zijn van harte welkom! aanmelden via: www.tiny.cc/sameneigenwijzer.

We starten op zaterdag een miniworkshop Chi Kung. Vanaf 10.00 uur vertaald Theaterwise verhalen van transitie-initiatieven. Vervolgens zal Lynn van Leerzem (Den Haag in Transitie)  samen met de aanwezigen de Transitiebeweging in kaart brengen. Tijdens de lunch kunnen we genieten van muziek van Sprank een akoestisch trio op accordeon, klarinet en ‘basteil’.

Direct na de lunch zal Herman Verhagen ons inspireren aan de hand van voorbeelden van hoe kleine bewegingen groot zijn geworden en of je op basis daarvan “regels voor succes” kan formuleren. Vervolgens zullen we middels een World Café een visie voor Nederland in 2020 neerleggen. Na een plenaire afsluiting met visual recording door Christina Boldero zoeken we een aantal deelnemers die samen in een manifest willen vastleggen wat de aanwezigen transitie initiatieven bindt. Na een borrel genieten we van een diner van Lekker Nassuh en storten we ons vanaf 20.00 uur in het feestgedruis met Skelectief en dj’s.

Op zondag starten we om 10.00 uur met de registratie en een miniworkshop Yoga voor luie mensen. Na een recap van het programma van zaterdag en presentatie van het Manifest start de eerste ronde Open Space ‘Tijd om krachten te bundelen’. Na de lunch is het tijd voor een open markt: leren van elkaar en diverse workshops:

  • Willemijn de Groot en Jan Henk willen graag iets vertellen over de wereldreis die zij langs transitie initiatieven gaan maken.
  • Gerben Nab verzorgt samen met Inge Kuiper en Catharina de Bruin een presentatie over Stro en “Een @nder soort Geld”.
  • Rutger Henneman, initiatiefnemer van drie urban-gardening projecten in Rotterdam verzorgt een lezing over stadslandbouw en zingeving.
  • Ruimte maken in je leven én in je portemonnee! Een interactieve workshop over bewuster, groener en gezonder leven. Aan de hand van een aantal voedingsproducten vergelijken we suikergehalte en duurzaamheid. Met aandacht voor de ethiek van eerlijk delen, zorgen voor elkaar en zorgen voor de Aarde. Door Peter Loomans, Eveline Reijenga en Catharina de Bruin ervaren transitietrainers, verbonden aan Transition Towns Nederland. www.transitienaarveerkracht.nl
  • Een van de vragen voor de Open Space is Het betrekken van jongeren bij de Transitie en zal worden begeleidt door Mara.
  • Maxim Amosov van De Ceuvel vertelt meer over dit Amsterdamse project.
    En nog veel meer.

Jan van Arkel is zaterdags aanwezig met boeken van Uitgeverij Van Arkel (op zondag mogelijk verkoop door iemand anders).