Categorie:

Transition Towns presenteren zich bij premières The Age of Stupid

AMSTERDAM – Tijdens de wereldpremière van de klimaatfilm the Age of Stupid, op dinsdag 22 september, zullen in Amsterdam, Groningen en Rotterdam ook Transition Towns zich presenteren.

Amsterdam: na vertoning van de film in theater Tuschinski zijn er op het podium verschillende korte presentaties. Paul Hendriksen (TT Deventer en TT Nederland) zal het Transition Towns-concept kort toelichten. Bij de informatiekraam in de hal van het filmtheater zijn de Nederlandstalige publicaties over Transition Towns verkrijgbaar.

Groningen: voor en na de première (in het Pathe theater aan het Gedempte Zuiderdiep) organiseert TT Groningen TT Groningen een programma. Na de film kunnen de bezoekers met elkaar spreken over de vraag: ‘wat kunt u zelf bijdragen aan het voorkomen van een klimaatramp?’ Meer: www.transitiontowngroningen.nl

Rotterdam: na afloop van de première (in de Pathe bioscoop op het Schouwburgplein) zijn betrokkenen bij TT Rotterdam aanwezig met een mobiele eetbare tuin. Filmbezoekers krijgen een kopje thee van zelfgeteelde munt aangeboden en worden uitgenodigd voor een binnenkort te organiseren Transition Cafe. Meer hierover: transitiontownrotterdam.ning.com

The Age of Stupid stelt dringende vraag

The Age of Stupid speelt zich af in het jaar 2055, waarin de wereld ten onder is gegaan aan een ecologische ramp. Regisseur Franny Armstrong maakte de film om te voorkomen dat deze werkelijkheid zal worden. Terugkijkend vanuit 2055 blijkt dat met name de keuzes tot 2015 doorslaggevend waren. De meest klemmende vraag in de film is: ‘waarom hebben we niets gedaan om het tij te keren toen het nog kon?’ Niet voor niets vindt de wereldpremière plaats in de aanloop van de belangrijkste VN Klimaatconferentie-ooit: COP 15, in Kopenhagen (in december).