Categorie: ,

Transition Town Radio gaat NL

In de regio Deventer is Transition Town Radio inmiddels een begrip. De afgelopen twee jaar lang was TT Radio wekelijks via de FM te beluisteren bij Radio Voorst en daarna nog een maand lang via de website van TT Deventer. De programmamakers vonden het tijd worden om ook de rest van Nederland kennis te laten maken met dit radioprogramma.

“Het programma heeft een flinke metamorfose ondergaan. In het verleden besteedden we vooral aandacht aan onderwerpen die zich afspeelden in de regio Deventer, vanaf dit seizoen trekken we het land in om onze luisteraars te informeren over wat er in Nederland gebeurt rondom Transition Towns” aldus Jan Schenk, een van de programmamakers van TT Radio NL.

De wekelijkse uitzendingen zijn te beluisteren via de website www.transitiontownradio.nl. Transition Town groepen die dat willen kunnen op hun website een player plaatsen. Via deze player zijn dan altijd de laatste 4 uitzendingen terug te luisteren.

Lokale bijdragen van harte welkom

De programmamakers van TT Radio NL willen graag bijdrage uit den lande omdat ze zelf niet altijd overal bij kunnen zijn. Dat zou op verschillende manieren kunnen:

 • Lokale Omroepen die een ‘duurzaam onderwerp’ in hun uitzending hebben gehad en die dat graag terug willen horen bij Transition Town Radio, mogen contact met ons opnemen.
 • Beschik je over opname apparatuur en heb je bijvoorbeeld een verslag of ineterview van een activiteit bij jou in de buurt gemaakt? Stuur het ons toe!
 • Transition Town Radio behoudt zich wel het recht voor op de eindredactie, zoals het inkorten of weigeren van bijdragen. Wij letten op (TT-)kwaliteit van zowel inhoud als de opname.

Op de Transitie Conferentie kennismaken met  TT Radio

Op de Transitie Conferentie zal TT Radio meedoen aan de workshop Sociale Media. Belangstellende TT’-ers worden uitdrukkelijk uitgenodigd om mee te doen! Transition Town Radio is ook op Twitter te vinden (@TTradioNL): “Twitter is een mooi medium om in contact met de luisteraar te komen” aldus Jan Schenk. “Zo houden wij onze luisteraars op de hoogte over onze programma’s en de luisteraar kan direct reageren op onze uitzendingen”.

TT Radio overal op de Lokale Omroep

Twee lokale omroepen, RTV Raalte en Radio Voorst, gaan TT Radio wekelijks uitzenden. Andere lokale omroepen in het land zijn van harte welkom dit voorbeeld te volgen. TT Radio roept transition towners op om TT Radio onder de aandacht te brengen bij de lokale omroep in hun eigen gemeente. Het programma wordt dan wekelijks bij de omroep aangeleverd. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Lokale Omroepen die hier belangstelling voor hebben kunnen contact opnemen met de redactie van Transition Town Radio: redactie@transitiontownradio.nl.

1 gedachte over “Transition Town Radio gaat NL”

 1. Geweldig, Een Transitie Town Radio in het Nederlands en hier in Melbourne Australië kan ik daar heel leuk naar luisteren. Gefeliciteerd!

  Ik kijk gewoonlijk op de website van Rob Hopkins – en vandaag had Rob de volgende mededeling: http://transitionculture.org/2011/10/03/a-whistle-stop-tour-of-belgium-and-the-netherlands/

  En een radio programma dat goed doorkomt en interessant is.

  Heel interessant om te leren hoeveel er gedaan word aan duurzaamheid in Nederland en ik ben er verbaast van dat er 83 locale Transition Town initiatives zijn. In Australië hebben we nog niet zoveel TT, maar we doen echt wel mee.

  Transition Whitehorse, een gemeente in groter Melbourne, is na bijna een jaar vergaderingen nog niet helemaal opgezet. Maar toch doen we van alles, van moestuintjes, vrucht bomen planten, en elkaar helpen om huizen meer duurzaam te maken, minder energie gebruiken, enz.

  Zelf ben ik alleen als een 18 jarige naar Australia ge-emigreerd, en was actief in verschillende Australian/Dutch community. organisaties. Ik zou het leuk vinden om contact met Nederlanders te hebben en te vergelijken wat er aan duurzaamheid en transitie gedaan wordt.

  Ben Leeman

Reacties zijn gesloten.