Categorie:

Transition Town: samen werken aan veerkracht

Transition Town is een nieuwe aanpak die veel mensen blijkt aan te spreken. Deze avond gaan we dieper in op wat Transition Towns eigenlijk zijn: hoe het idee Transition Town is ontstaan, welke ideeën erachter zitten, wat we ons concreet moeten voorstellen bij de activiteiten van een Transition Town en waar het uiteindelijk allemaal toe zal leiden.

We laten de grondlegger, Rob Hopkins, zelf uitgebreid aan het woord in een dvd van een presentatie die hij hield in maart 2008 tijdens de Positive Energy conferentie in de Findhorn Foundation, Schotland. Helder en met Engelse humor zet hij uiteen waarom Transition Towns belangrijk zijn en hoe ze werken. Aan bod komen onder andere de Twaalf Stappen en het Minder Energie Plan. Ook kijken we hoe Transition Town Groningen zich tot dusver heeft ontwikkeld. Spreker tijdens deze avond is Hugo Klip, een van de leden van de stuurgroep van Transition Town Groningen.

Plaats: Coehoornsingel 87, Groningen

Datum en tijd: donderdag 29 januari 2009, 19.45-22.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Toegang: Wij vragen een bedrag van EUR 3,50 toegang om de kosten te dekken. Mensen van de Keerkring kunnen ook betalen met 1 euro + 5 ECO’s.

Aanmelding: Opgave van tevoren is niet nodig, maar wel prettig voor ons. Je kunt bellen naar Eveline Rodenburg en Hugo Klip, telefoon 050-5490388, of stuur een mailtje.

Zie ook www.transitiontowngroningen.nl