Categorie:

Transition Tea in Amsterdamse Pijp: 15 maart

AMSTERDAM – Transition Town de Pijp i.o. houdt op zondag 15 maart weer een Transition Tea  tijdens de MovieMingleMeet. Van 15:00-19:00 uur in café Molli aan de Van Ostadestraat 55 hs.

Het programma begint om 15:00 met een inloop. Er is een uitleg van het Transition Towns-ideeën – op verzoek – een tour de SWOMP (rondleiding door de experimentele permacultuur-tuin aan de Rustenburgerstraat 440).

Om 16:00 uur wordt in de Molli de film ‘Moeder Aarde’ gedraaid – over kleinschalige landbouwprojecten, opgezet door vrouwen in India. Daarna is er een inleiding door Joop Boer (ecologische landbouwer) over klimaatneutraal leven in Groningen, gevolgd door discussie en een uit uitwisseling van ideeën.

De dag biedt een leuke manier om kennis te maken met de gedachten achter Transition Towns en met mensen die het concept in de praktijk proberen te brengen in Amsterdam.

TT de Pijp wil in samenwerking met het wijkcentrum Ceintuur verschillende initiatieven nemen. Zo zijn er plannen om een groep op te zetten die huurders steunt bij het verkrijgen van groene daken of zonnecellen. Daarnaast wil TT de Pijp de bewoners van het stadsdeel motiveren om de eerste stappen richting bewustwording rond klimaatverandering te zetten. Behalve de maandelijkse thee- en filmavonden willen ze het verbouwen van voedsel in de stad stimuleren en zo mensen betrekken en motiveren.

Iedereen met belangstelling voor dit of gerelateerde onderwerpen is welkom – ook mernsen die er juist al heel veel van af weten. Deelname is gratis. Wees niet verlegen: breng grootse nieuwe ideeën of zelfgemaakte koekjes mee! Meer op de website van TT de Pijp

———————-
De initiatiefgroep Transition Town Amsterdam i.o. – die zich richt op de hele stad – heeft in maart en april ook verschillende films-met-nagesprek op het programma staan over de vraag ‘Kan Amsterdam zonder olie?’ . Lees het bericht >>>