Categorie: , , ,

Transition Talks 1 op YouTube: Herman Wijffels

In het kader van de Transitie Conferentie van TT Nederland van 30 september 2011, filmden Jan Schenk (camera & montage) en Paul Hendriksen (interview) een gesprek met Herman Wijffels in het Utrechts Centrum voor Aarde en Duurzaamheid (UCAD). Deze video is een preview en de eerste van een reeks lezingen die Transtion Towns Nederland wil organiseren en op video wil vastleggen. Dit initiatief hebben we de Transition Talks genoemd en is zonder meer een verwijzing en eerbetoon aan TED-talks – ‘Ideas worth spreading’.

In Transition Talks willen we mensen aan het woord laten die opmerkelijke activiteiten ontwikkelen op duurzaamheid, energiemindering, lokalisering, veerkracht- en gemeenschapsopbouw. Iedere spreker krijgt rondom een kwartier de tijd om vanuit ieders eigen ervaring en visie, de mooiste schetsen te geven voor ‘de Toekomst van Transitie’.

De allereerste spreker in deze reeks is Herman Wijffels.  Hij werd in november 2010 door dagblad Trouw uitgeroepen tot nummer 1 op een lijst van de 100 meest invloedrijke voorvechters van duurzaamheid in Nederland. Een korte biografie is te vinden op de pagina Symposium: Transitie met Toekomst.

YouTube kanaal TT Nederland geopend

In de voorbereiding van Transition Talks is onlangs het videokanaal ‘Transition Towns Nederland’ geopend op YouTube. In het kanaal vind je nu al tientallen video’s over TT in Nederland en in het buitenland. In de vorm van afspeellijsten per jaar, geeft het een aardige indruk wat Transition Towns zoal doen en hoe ze groeien. Elke afspeellijst kun je in je website of op je Facebook implementeren.  Nieuwe video’s krijg je automatisch erbij. Veel plezier er mee!

Afspeellijsten met veel video’s over TT

Voorbeeld van afspeellijst TT Nederland 2011 met inmiddels 19 video’s

2 gedachten over “Transition Talks 1 op YouTube: Herman Wijffels”

 1. Als duurzame Nachtburgemeester van NL,
  juich ik het bekijken van deze you tube toe.
  Mag ook overdag bekeken worden, het liefst met een groepje,
  om daarna te overleggen, ennne samen kijken bespaar je gelijk weer wat
  fossiele brandstoffen uit…

  ;-)

  Ik denk dat onze Koningin Beatrix van deze you tube zal genieten.
  Eindelijk een zinvol verhaal.
  Ook juist journalisten van divers pluimage worden uitgenodigd dit interessante verhaal te beluisteren.

  Sommige vraagstukken kunnen niet in one-liners verteld worden.
  Maar in 29,45 minuten kun je heel wat informatie kwijt.

  Alle nieuwe realisten veel succes en doorzettingsvermogen alsook moed om ‘Het Verhaal’ te vertellen. Business as usual is voorbij. We leven in transitie, en dat biedt heel veel kansen,
  alsook is het spannend (soms eng).

  Godelieve Engbersen
  Transition Town Tilburg

  Nachtburgemeester Tilburg/V
  N: Netwerken
  V: Verbinden, Visie, Vrolijkheid, Vriendelijkheid….

Reacties zijn gesloten.