Categorie:

Transitiefestival in Amsterdamse Pijp

AMSTERDAM – Transition Town de Pijp, actief in het gelijknamige Amsterdamse stadsdeel, organiseert op zaterdag 23 mei een Transitiefestival. Van 14:00-18:00 uur in De Badcuyp.

De Pijp bruist van de vindingrijkheid waarmee lastige problemen zoals de klimaatcrisis en de aankomende oliecrisis worden aangepakt. Kom kijken wat er al gebeurt in jouw wijk! En kijk hoe je zelf of samen met jouw buurt mee kan doen. Dit kan op zaterdam 23 mei in de Badcuyp (Eerste Sweelinckstraat 10) tijdens het Transitiefestival. Je eigen voedsel verbouwen in de stad? Samen een buurt- of daktuin opzetten? Het kan!

Programma

Tussen 14.00 en 18.00 organiseert Transition Town de Pijp een infomarkt met inspirerende presentaties en korte films. Je vindt er allerlei praktische oplossingen waarmee de wijk groener wordt en minder afhankelijk van de straks slinkende energievoorraden.

Transition Town de Pijp zal zichzelf en haar plannen presenteren, en de mensen van Ekologisch Experimenteerterrein Swomp komen laten zien wat ze doen en waarom. Daarnaast is er een presentie van de plannen voor een Amsterdamse Pergola Associatie of CSA. CSA staat voor Community Supported Agriculture, waarbij een groep burgers samen met de boer verantwoordelijkheid draagt voor de oogst. Tussendoor zal het
filmpje ‘the story of stuff’ (Nederlands ondertiteld) vertoond worden.

Meer informatie op de website, of stuur een mail naar info@depijp.transitiontowns.nl