Categorie: ,

Transitie, veerkracht en spiritualiteit

14 Oktober 2012 presenteert Rudy Dhont de zogenaamde Stoutenburglezing over ‘Transitie, veerkracht en spiritualiteit’. Rudy Dhont (1965) houdt zich als (onder)zoeker (Leuven) al enige jaren bezig met het aandachtig bekijken en overdenken van wat ons op deze knik in de geschiedenis overkomt.

De lezing begint met een korte situatieschets, de noodzaak voor een transitie, en de vraag naar de richting voor die transitie. Wat daaruit zoal te leren valt over de wegen die we voor alternatieve toekomsten nu al moeten kiezen. De hoop is telkens om dingen in beweging te brengen en, zelf of samen met anderen, nieuwe (of vergeten) wegen uit te proberen.

Vervolgens: wat zijn transition towns en hoe proberen zij een antwoord te bieden op wat ons overkomt? Uitgebreide aandacht daarbij verdient het veerkrachtdenken, en de vraag of wij over veerkracht niet een paar levensbelangrijke lessen te leren hebben. En wat is de – natuurlijke – plaats van spiritualiteit in dat alles?

Want, misschien wringt daar wel precies de schoen…

14 Oktober 2012 in de kapelzaal van het Franciscaans Milieuproject. De zaal is open om 13.30 uur en lezing begint om 14.00 uur. Toegang gratis. Wel graag aanmelden per e-mail of per telefoon 033 4945500.

Lees verder >> Transitie, veerkracht en spiritualiteit…