Categorie:

‘Transitie Nieuws’: nieuwe maandelijkse nieuwsbrief

‘Transitie Nieuws’ is de naam van de nieuwe maandelijkse nieuwsbrief van het netwerk van Transition Towns Nederland. Transitie Nieuws gaat maandelijks automatisch geproduceerd worden uit de artikelen die op de website van Transition Towns Nederland zijn verschenen

In september is bij wijze van proef de eerste Nieuwsbrief aan vijfhonderdvijftig mensen verzonden. Het merendeel is goed ontvangen en van een aantal mensen kregen we positieve reacties terug. Waarvoor Dank! Bij enkele mensen was de nieuwsbrief niet leesbaar, waarvoor onze excuses. Ik hoop dat het met de 2e editie zo goed als verholpen is.

Wij denken dat deze nieuwsbrief in een behoefte voorziet, met name van mensen die te weinig tijd hebben om regelmatig onze website Transition Towns Nederland te bezoeken. Je kunt je ten alle tijden van de mailinglijst uitschrijven via de link Afmelden of Aanmelden. Deze linkjes vind je ook onderaan elke nieuwsbrief en op de website in de linker kolom bovenaan.

Voorbeeld van een nieuwsbrief

Transition Towns Nederland is het gezamenlijke netwerk van lokale Transition Town groepen. Met sociale media, websites en nieuwsbrief brengen we zoveel mogelijk mensen op de hoogte. Meld je aan

 

Transition Towns Nederland

TT Zeist start Buurtmoestuin én Repair Café

Van Oct 10, 2012 02:35 pm

De plannen van Transition Town Zeist beginnen vruchten af te werpen. Met name de samenwerking met bestaande instellingen ziet er heel inspirerend uit. Zo is men op 3 oktober gestart met een biologische buurtmoestuin achter het woonzorgcentrum Amandelhof.
En gaat het eerste Repair Café van Zeist op 17 november van start bij het Christelijk College in

Lees verder… TT Zeist start Buurtmoestuin én Repair Café

share on Twitter Like TT Zeist start Buurtmoestuin én Repair Café on Facebook

Duurzame revolutie met recht

Van Oct 04, 2012 11:06 pm

De westerse maatschappij dreigt ontwricht te worden door klimaatopwarming en oliekrimp. De politiek lijkt er niet wakker van te liggen en laat de overheid zich terugtrekken uit de duurzame transitie. De Nederlandse advocaat Roger Cox komt in zijn boek “Revolutie met recht” met een originele aanpak: daag de overheid voor de rechter en dwing ze

Lees verder… Duurzame revolutie met recht

share on Twitter Like Duurzame revolutie met recht on Facebook

Transitie, veerkracht en spiritualiteit

Van Oct 04, 2012 04:14 pm

14 Oktober 2012 presenteert Rudy Dhont de zogenaamde Stoutenburglezing over ‘Transitie, veerkracht en spiritualiteit’. Rudy Dhont (1965) houdt zich als (onder)zoeker (Leuven) al enige jaren bezig met het aandachtig bekijken en overdenken van wat ons op deze knik in de geschiedenis overkomt.
De lezing begint met een korte situatieschets, de noodzaak voor een transitie, en de

Lees verder… Transitie, veerkracht en spiritualiteit

share on Twitter Like Transitie, veerkracht en spiritualiteit on Facebook

Video Oktober: Weerbericht uit Canada

Van Sep 30, 2012 11:00 pm

Weerbericht Canada: Zomer 2012 warmer en Noordpoolijs dunner dan ooit. Ideaal zwembad- en barbequeweer. De Weervrouw valt uit haar rol en laat wat feiten zien. Satire uit

Lees verder… Video Oktober: Weerbericht uit Canada

share on Twitter Like Video Oktober: Weerbericht uit Canada on Facebook

Transitie Netwerk verandert in rap tempo

Van Sep 30, 2012 01:51 pm

Transition Free Press (klik foto voor download)
Aansluitend op de Transition Network Conference in Londen kwamen op 17 en 18 september TT’-ers uit 20 landen van over de hele wereld bijeen in een National Hubs Meeting. Voor TT Nederland was Paul Hendriksen aanwezig zoals je kunt lezen in zijn vorige verslag: ‘Paul Hendriksen over Transition Conference

Lees verder… Transitie Netwerk verandert in rap tempo

share on Twitter Like Transitie Netwerk verandert in rap tempo on Facebook

Workshop ‘De Kunst van het Repareren’ – Za. 27 okt.

Van Sep 28, 2012 10:59 am

Repareren is puzzelen
Wie met repareren bezig is, kan altijd tips gebruiken. En van wie kun je die tips nu beter krijgen dan van andere reparateurs zelf? Vanuit die gedachte organiseert stichting De Twaalf Ambachten samen met Repair Café NL op zaterdag 27 oktober een Studiedag Repareren.
Deze dag is dus bedoeld voor mensen die zich geregeld

Lees verder… Workshop ‘De Kunst van het Repareren’ – Za. 27 okt.

share on Twitter Like Workshop ‘De Kunst van het Repareren’ – Za. 27 okt. on Facebook

Paul Hendriksen over ‘Transition Conference 2012′

Van Sep 23, 2012 01:09 pm

BAC: ‘the Transition Town Hall of Clapham’
De Britten hebben in Londen op 15 en 16 september voor het 6e achtereenvolgende jaar hun Transition Conference gehouden. In voorgaande jaren was de Conferentie voornamelijk een Engels feestje. Maar dit jaar werd overduidelijk dat Transition Network (TN) onstuitbaar en razendsnel aan het internationaliseren is.
Soms kan het lijken alsof

Lees verder… Paul Hendriksen over ‘Transition Conference 2012′

share on Twitter Like Paul Hendriksen over ‘Transition Conference 2012′ on Facebook

Vrachtfietsen in stad goedkoop, kleinschalig én duurzaam

Van Sep 23, 2012 09:55 am

Project ‘Ich ersetze ein Auto’
Wie over goede fietsbenen beschikt, heeft de komende jaren het werk voor het oprapen. Het aantal bedrijven dat vrachtfietsen inzet, groeit snel. Uit een aantal verkennende studies blijkt dat minstens een kwart van het goederenverkeer binnen de stad per vrachtfiets zou kunnen gebeuren. Met speciale verdeelcentra, grotere voertuigen en elektrische trapondersteuning

Lees verder… Vrachtfietsen in stad goedkoop, kleinschalig én duurzaam

share on Twitter Like Vrachtfietsen in stad goedkoop, kleinschalig én duurzaam on Facebook

Ma. 8 okt. VPRO: ‘Power to the People’ over de decentralisering van onderop

Van Sep 21, 2012 10:43 am

Maandag 8 oktober om 21.00 op Ned 2, zend de VPRO in Tegenlicht de documentaire ‘Power to the People’ uit met daarin o.a. Grunneger Power, de mede door Transition Town Groningen opgerichte lokale en duurzame energiebedrijf. Een aanrader, en een herinnering aan hun baanbrekende documentaire ‘Here Comes The Sun‘ uit 2008.
Er is een grote revolutie

Lees verder… Ma. 8 okt. VPRO: ‘Power to the People’ over de decentralisering van onderop

share on Twitter Like Ma. 8 okt. VPRO: ‘Power to the People’ over de decentralisering van onderop on Facebook

Ambachtslui in de 21ste eeuw

Van Sep 17, 2012 10:19 pm

Met dank aan Kris de Dekker en zijn onvolprezen Low Tech Magazine, plaatsen we hierbij een intro van weer zo’n razend interessant artikel:
Winne Clement, fluitenmaker
Kan je als ambachtsman of -vrouw nog overleven in de 21ste eeuw? Makkelijk is het niet, maar waar een wil is, daar is een weg. Lowtech Magazine ging op zoek naar

Lees verder… Ambachtslui in de 21ste eeuw

share on Twitter Like Ambachtslui in de 21ste eeuw on Facebook

Volg ons op Facebook  –    Volg ons op Twitter  –  Stuur TN naar een vriend

Transition Towns zijn netwerken van groepen burgers in steden, buurten en dorpen die bezig zijn met de transitie van hun wonen, werken en leven naar minder olie-afhankelijk, meer duurzaam en meer sociaal.Piekolie, klimaatverandering en de daarmee samenhangende economische crises zijn de belangrijkste drijfveren om in beweging te komen voor het herstel van de veerkracht van zowel mens als natuur.

Wij steunen de ontwikkeling van de kracht, de creativiteit en de intelligentie van mensen uit alle lagen, in een veelvoud aan kleinschalige, sociale en duurzame projecten.

Nieuwste boek Rob Hopkins

over de ontwikkeling van Transition Towns in de wereld.
Je ontvangt Transitie Nieuws omdat je jezelf ooit hebt aangemeld hiervoor. Bijvoorbeeld via een website van Transition Towns, via een link in een mailing van Transition Towns of via een inschrijfformulier tijdens een activiteit van Transition Towns.. Mocht je je willen afmelden, dan kan dat ten alle tijden met de links onderaan deze mail.

1 gedachte over “‘Transitie Nieuws’: nieuwe maandelijkse nieuwsbrief”

  1. Heb de gevolgen van grootschaligheid i.d. landbouw gezien en meegemaakt. Mijn hart is altijd groen gebleven, ook in die boerderijperiode waar ik heb gezien dat groter-groter- nog grotere monoculturen en nog grotere investeringen uitdraaien op heel veel ellende. We kunnen niet tegen de natuur en onze eigen natuur ingaan.
    De stap terug naar de natuur/onze eigen ware natuur brengt veel meer menselijk geluk. Dat is de grote les. Ben gegrepen door jullie concept transitiontowns die groeide terwijl ik nog i.h. andere concept gevangen zat. Ben heel geinteresseerd, voel me verbonden met dit concept…………
    Wil er meer van weten, eraan meebouwen…………
    Aline.

Reacties zijn gesloten.