Steun de Transitie

Een donatie helpt

Wat fijn dat je een donatie wil doen! Stichting Transition Towns Nederland kan zeker wat financiële steun gebruiken. Wij ontvangen geen geld van bedrijven of andere fondsen. In het verleden hebben we incidenteel per project een subsidie van provincie of gemeente gehad. Alles draait op de vrijwillige inzet van mensen uit de lokale groepen. Lokale Transitie groepen werken graag samen met anderen, maar willen financieel zoveel mogelijk op eigen benen staan. Uit de overtuiging dat dit ons als organisatie de zelfredzaamheid en veerkracht geeft die we ook lokaal nastreven. Vanuit Transitie Nederland willen we dit zo professioneel mogelijk faciliteren.

Toch heeft de stichting wel geld nodig voor het onderhoud van de website. Dus je kan ook meehelpen kan door donateur te worden. Transitie Nederland is een erkende ANBI instelling en jouw gift is daardoor aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Maak een bijdrage over:

Rekeningnummer: NL64 TRIO 0786 7988 66

Naam instelling: Transition Towns Nederland

ANBI: ons RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden InformatieNummer) is 850025114

Vind je het fijn om anoniem te blijven? Maak dan gebruik van de optie om geld over te maken via de module Geef Gratis (zie toelichting onderaan de pagina).


Wat doen we met de donaties?

Transitie Nederland besteedt jouw donatie aan – onder meer – de volgende zaken:

  • Coördinatie van Landelijke trainingen volgens de internationale Transition Towns filosofie. Kijk bijvoorbeeld bij de Transitie Academie
  • Media en publiciteit rondom de transitiebeweging
  • Overleg en verbinding met de internationale beweging
  • Conferenties zoals het TT Treffen, sinds 2021 ook regelmatig online
  • We ondersteunen nieuwe initiatieven met materiaal, netwerk en ideeën. Zo is in 2022 de Engelstalige Transition Guides vertaald naar de Startgids
  • We werken met een onbezoldigd bestuur en ondersteuners, jouw bijdrage gaat dus voor 100% naar de beweging

kaartMeedoen helpt nog beter

Iedere financiële bijdrage is welkom. Maar het mooist is natuurlijk het meedoen: meehelpen kan door ons te vertellen wat jij voor ons zou kunnen betekenen, of door zelf in je eigen wijk, dorp of stad aan de slag te gaan. Leg contact met de dichtstbijzijnde TT-groep (zie hier) of neem contact met ons op voor tips, hulp en contacten met het netwerk in jouw buurt.

Meer weten, stel je vragen via donaties@transitiontowns.nl.

De betaalmodule van Geef Gratis ziet er zo uit

TTNLDonatieModule
Een klik op deze afbeelding brengt je naar de betaalmodule.