Steun de Transitie

Een donatie helpt

Wat fijn dat je een donatie wil doen! Stichting Transition Towns Nederland kan zeker wat financiële steun gebruiken. Wij ontvangen geen geld van bedrijven, fondsen. In het verleden hebben we incidenteel per project een subsidie van provincie of gemeente gehad. Alles draait op de vrijwillige inzet van mensen uit de lokale groepen. Lokale Transitie groepen werken graag samen met anderen, maar willen financieel zoveel mogelijk op eigen benen staan. Uit de overtuiging dat dit ons als organisatie de zelfredzaamheid en veerkracht geeft die we ook lokaal nastreven. Vanuit Transitie Nederland willen we dit zo professioneel mogelijk faciliteren. Transitie Nederland is een erkende ANBI instelling en jouw gift is daardoor aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Meehelpen kan door donateur te worden. Dat kan online bij de module Geef Gratis (zie ook screenprint onderaan).

Wat doen we met de donaties?

Transitie Nederland besteedt jouw donatie aan – onder meer – de volgende zaken:

  • Coördinatie van Landelijke trainingen in de theorie, de methoden en de praktijk van Transition Towns. We werken met ingang van 2021 aan het concept van een Transitie Academie. De eerste pilots starten in 2022.
  • Onderhoud en landelijke publiciteit via deze website en via Facebook, Twitter, You Tube
  • Conferenties zoals het jaarlijkse TT Treffen, sinds 2021 ook vaker online, maar we hopen dit daarnaast ook weer fysiek kunnen organiseren.
  • We ondersteunen nieuwe initiatieven met materiaal, netwerk en ideeën. Zo zijn we in 2022 gestart met het vertalen van een aantal Engelstalige Transition Guides.
  • We werken met een onbezoldigd bestuur en ondersteuners, jouw bijdrage gaat dus voor 100% naar de beweging.

kaartMeedoen helpt nog beter

Iedere financiële bijdrage is welkom. Maar het mooist is natuurlijk het meedoen: meehelpen kan door ons te vertellen wat jij voor ons zou kunnen betekenen, of door zelf in je eigen wijk, dorp of stad aan de slag te gaan. Leg contact met de dichtstbijzijnde TT-groep (zie hier) of neem contact met ons op voor tips, hulp en contacten met het netwerk in jouw buurt.

Meer weten, stel je vragen via donaties@transitiontowns.nl.

De betaalmodule ziet er zo uit

TTNLDonatieModule
Een klik op deze afbeelding brengt je naar de betaalmodule.