Steun de Transitie

Overal in Nederland werken groepen mensen samen in hun wijken, dorpen en steden aan allerlei vormen van transitie naar een duurzamer, socialer en veerkrachtiger maatschappij. Ze doen dat in buurtmoestuinen, ze delen auto’s of gereedschap, leren samen repareren of voeren gezamenlijk actie tegen de Klimaatcrisis. Deze groepen werken soms ook samen als een Transition Town aan lokale initiatieven. Lokale initiatieven zijn de plaatsen waar de verandering werkelijk gebeurt, afgestemd op de (veer)kracht van de lokale gemeenschap.

Wat doen we met de donaties?

Transitie Nederland besteedt jouw donatie aan – onder meer – de volgende zaken:

  • Coördinatie van Landelijke trainingen in de theorie, de methoden en de praktijk van Transition Towns. We werken met ingang van 2021 aan het concept van een Transitie Academie.
  • Onderhoud en landelijke publiciteit via deze website en via Facebook, Twitter, You Tube
  • Conferenties zoals het jaarlijkse TT Treffen, in 2021 online, maar we hopen dit ook snel weer fysiek te kunnen organiseren.
  • We ondersteunen nieuwe initiatieven met materiaal, netwerk en ideeën.
  • We werken met een onbezoldigd bestuur en ondersteuners, jouw bijdrage gaat dus voor 100% naar de beweging.

Een donatie helpt

Transition Towns Nederland kan bij al dit werk inmiddels wat financiële steun goed gebruiken. Wij ontvangen op dit moment geen geld van bedrijven, fondsen of overheid en slechts incidenteel per project een subsidie van provincie of gemeente. Alles draait op de vrijwillige inzet van mensen uit de lokale groepen. Lokale Transition Towns werken graag samen met anderen, maar willen financieel zoveel mogelijk op eigen benen staan. Uit de overtuiging dat dit ons als organisatie de zelfredzaamheid en veerkracht geeft die we ook lokaal nastreven. Transitie Nederland is een erkende ANBI instelling en jouw gift is daardoor aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Meehelpen kan door donateur te worden. Dat kan online bij de module Geef Gratis (zie screenprint onderaan!).

kaartMeedoen helpt best

Maar het mooist is natuurlijk het meedoen: Meehelpen kan door ons te vertellen wat jij voor ons zou kunnen betekenen, of door zelf in je eigen wijk, dorp of stad aan de slag te gaan. Leg contact met de dichtstbijzijnde TT-groep (zie hier) of neem contact met ons op voor tips, hulp en contacten met het netwerk in jouw buurt.

Meer weten, stel je vragen via donaties@transitiontowns.nl.

De betaalmodule ziet er zo uit

TTNLDonatieModule
Een klik op deze afbeelding brengt je naar de betaalmodule.