Voor iedereen die meer wil weten over het Transition Towns-model, organiseert Transition Towns Nederland regelmatig landelijke informatie-dagen.

Deze informatiedagen zijn vooral bedoeld als een eerste of nadere kennismaking met de achtergronden, doelen en concrete aanpak van Transition Towns. De belangrijkste aspecten van het TT-concept worden nader toegelicht en besproken: Piekolie en klimaatverandering in hun onderlinge samenhang, de opbouw van een niet-oliegestuurde lokale economie, de psychologie van verandering en: hoe kom je tot een lokaal initiatief?

De informatie wordt aangeboden in de vorm van powerpointpresentaties, afgewisseld met korte filmpjes en interactieve werkvormen in kleine groepjes. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om ideeën en ervaringen met anderen uit te wisselen.

Het inhoudelijke programma wordt verzorgd door leden van de landelijke voorlichterspool van Transition Towns Nederland, dus door mensen die zelf in de lokale TT-prakrijk zijn geworteld.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data bekend. Wilt u kennismaken met actieve Transition Towns? Kijk dan in de agenda voor lokale activiteiten.

Een uitstekende bron van informatie is het Handboek Transition Towns.

Er zijn verslagen en foto’s beschikbaar van eerdere landelijke informatiedagen >>>

Steeds meer lokale TT initiatiefgroepen organiseren voorlichtings- en bewustmakingsactiviteiten in hun eigen stad of regio. Raadpleeg de Agenda >>>

Wie zich na een informatiedag verder wil verdiepen in het Transition Towns-concept, kan deelnemen aan weekendtraining. Meer over Transition Trainingen >>>