Categorie: , ,

Transitie Nederland zoekt enthousiast transitie-talent

Als je eerder wel eens hebt rondgekeken op de site van Transitie Nederland, kan het je opgevallen zijn dat er bij het kopje “over ons” staat dat we momenteel aan het reorganiseren zijn. Nu kan een reorganisatie van alles betekenen, verhuizen van afdelingen, fusie met andere organisaties, etc. Maar dit bericht staat er nu al meerdere jaren. Wat voor conclusie kun je daar aan verbinden?

Een reorganisatie

De transitiebeweging is een beweging van onderop. Dus gesprekken, films, activiteiten, permacultuur, etc. in wijken en buurten. Het gaat om mensen die gezamenlijk aan de slag gaan om de wereld mooier, duurzamer en socialer te maken. En er gebeurt heel veel lokaal. Het is dus goed mogelijk dat er al zoveel energie en aandacht naar de lokale bewegingen gaat, dat het lastiger is om het landelijke initiatief te bemensen. Want welke transitie-enthousiasteling heeft er nou tijd voor de buurtmoestuin, een autodeelproject en kan dan ook nog eens tijd vrijmaken om de landelijke Transitiebeweging te ondersteunen? En wie weet wat voor vorm en resultaat die reorganisatie van Transitie Nederland eigenlijk moet hebben?

Nou, jij misschien?

Internationaal gezien groeit het Transition Network nog steeds. En dat is een vorm van groei waar we wél positief over kunnen zijn. En aangezien er ook veel lokale initiatieven zijn in Nederland, zouden we graag eens met een groep enthousiaste TT-ers bij elkaar zitten om te onderzoeken hoe we de transitiebeweging kunnen helpen. Dat kan gaan om kennis-delen, inspireren of andere zaken? Het is daarom wel fijn als jij al bekend bent met een lokaal transitie initiatief en als je een klein beetje ruimte in je agenda hebt; denk dan aan een dag per maand (meer mag altijd).

Sollicitatieprocedure:

Grapje natuurlijk. We gaan in eerste instantie uit van het principe ‘het zijn de juiste mensen die komen’. Dus spreekt dit bericht je aan, denk er dan eens over na wat je rol kan zijn voor de landelijke Transitiebeweging en wat de beweging op dit moment nodig heeft. Er zijn al een paar mensen enthousiast over deze nieuwe reorganisatie, dus als we met voldoende mensen zijn, kunnen we op korte termijn ook eens bij elkaar gaan zitten.

Interesse? Meld je aan bij maarten.nijman@transitiecastricum.nl