Categorie:

Transitie Handboek gepresenteerd in Deventer en Gent

DEVENTER/GENT – Het uitkomen van de Nederlandse vertaling van het Transition Handbook, geschreven door Rob Hopkins, werd feestelijk gevierd. Onder andere in Deventer en Gent.

In Transition Town Deventer werd het eerste exemplaar van h Handboek aangeboden aan wethouder Berkelder (Milieu). Die mocht ‘zijn’ exemplaar uit een kist halen die vol lag met diverse groenten en kruiden, alle lokaal geteeld op de permacultuurtuin op het Hof van Twello. De kist werd aangeboden door een aantal kinderen. Vervolgens gaf Taco Blom (mede-oprichter van de Permacultuurschool) uitleg bij de diverse groenten en kruiden die in de kist lagen.
Gert Jan Jansen, eigenaar van het Hof van Twello gaf een korte toelichting op het belang van streekproducten. Tot slot liet Paul Hendriksen van TT-Deventer in een korte en duidelijke presentatie zien waar TT-Deventer voor staat en wat er al tot stand is gebracht.
Als verrassing werd de Mobiele Moestuin voor het eerst aan het publiek getoond. Op 31 mei is dit nieuwe fenomeen ook te zien tijdens de dag van het park.

17 mei in Gent

In Vlaanderern werden de eerste exemplaren van het Transitie Handboek gepresenteerd tijdens een Transitiefeestje in Gent. De boeken werden letterlijk naar binnen gefietst. De aanwezige vertalers werden naar voor geroepen en mochten als eersten een exemplaar in handen nemen.
Na de lunch met bijbelse allures – er was genoeg voor iedereen en er was zelfs nog over – splitsten de deelnemers zich op om één van de twee documentaires te bekijken: het recent Nederlands ondertitelde ‘End of Suburbia’ of het nog in ondertiteling zijnde ‘A Farm for the Future’. Muziek en dans sloten dit gedeelte feestelijk af.

Kijk hier voor een verslag en foto’s >>>

De vertaling van het Handboek kwam tot stand dankzij een kleurrijke samenwerking tussen zo’n vijftig vertalers uit Vlaanderen en Nederland. het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Jan van Arkel, in de serie Hitte.nu. Het Transitie Handboek kost € 17.50

Meer over de inhoud van het boek >>>

Een exemplaar bestellen? >>>