Categorie: , ,

Tilburgers willen ‘Goei Eete’ op tafel

Kort verslag over GOEI EETE: Vanaf januari 2010 kwam er een werkgroep tot stand die een aantal keren bij elkaar is geweest. Besloten werd in eerste instantie de belangstelling te peilen voor een pakketservice via internet. Daar kwam deze flyer uit voort. De flyer werd verspreid tijdens de week van de biodiversiteit. Na 1 maand zijn er nu 49 aanmeldingen. Ook hebben verschillende bedrijven kenbaar gemaakt dat ze het een interessant initiatief vinden.

Bij de aanmeldingen waren er vragen en wensen. Daaruit kunnen we opmaken dat het belangrijk is om informatie te verstrekken over het hoe en waarom van lokale producten. Vandaar dat we gaan onderzoeken hoe we tot een regionaal blad over voedselvoorziening kunnen komen.

Een belangrijk voordeel van lokale producten is bijvoorbeeld dat de voedselkilometers worden verminderd. Met voedselkilometers wordt bedoeld dat vervoer van groente uit de buurt minder CO2 kost dan groente uit het buitenland. Het is een steeds belangrijker argument om producten uit de eigen omgeving te kopen.

Na de zomer wordt binnen de werkgroep een vervolg besproken om – bij voldoende belangstelling – te komen tot een professionele organisatie. Bij de activiteiten om elkaar (boeren en consumenten) te ontmoeten willen we aansluiten bij de (landelijke) Week van de Smaak, die vanaf 19 september plaatsvindt.

Heb je belangstelling voor dit initiatief? Neem dan contact op met transitiontown.tilburg @ gmail.com