Categorie:

This is not a Drill – an Extinction Rebellion Handbook

“We refuse to bequeath a dying planet to future generations by failing to act now. We act in peace, with ferocious love of these lands in our hearts. We act on behalf of life.”

“We weigeren een stervende planeet aan toekomstige generaties na te laten door nu niet te handelen. We handelen in vrede, met felle liefde voor deze landen in ons hart. We handelen namens het leven. ”

Extinction Rebellion inspireert een hele generatie om actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Nu kun je deel uitmaken van de beweging – en samen kunnen we geschiedenis schrijven. De energie van Extinction Rebellion is besmettelijk; gepassioneerd en gedreven, hoewel ook logisch en vredig. Het is het milieubewustzijn dat zo hard nodig is. En hun retoriek is overtuigend en stimulerend.

Extinction Rebellion is een wereldwijde activistische beweging van gewone mensen, die actie van regeringen eist. “This is not a Drill” is een boek van waarheid en actie. Het bevat feiten om je te bewapenen, verhalen om je sterker te voelen, pagina’s om in te vullen en pagina’s om uit te rukken, naast instructies over hoe te rebelleren. Instructies zoals hoe organiseer je een wegversperring, wat moet je doen als je gearresteerd wordt en hoe pak je de communicatie aan. Daarnaast bevat het inzendingen van vooraanstaande rebellen met details over de geschiedenis en de opkomst van de beweging, samen met fragmenten van politieke figuren die hun hulp en stem verlenen aan de idealen van de groep. Al met al is het een duidelijk manifest van alles waar de groep wel en niet voor staat. Tegen het einde van het boek wordt gesteld dat elke lezer een Extinction Rebellion Activist is geworden. En het is moeilijk om niet overtuigd te zijn door hun positieve energie, omdat ze echt geloven dat verandering mogelijk is als voldoende mensen samenkomen.

Het verklaren van de noodsituatie voor het klimaat is belangrijk. Het is van vitaal belang om regeringen en gemeenten te laten luisteren.

De beweging heeft veel gedaan voor milieuactivisme, heeft de jeugd van vandaag geraakt en heeft velen tot actieve betrokkenheid aangezet. Ik verwelkom ook de inclusiviteit van de beweging. We hebben zoveel mogelijk mensen nodig om het grootste probleem waarmee de wereld wordt geconfronteerd aan te pakken.

De Nederlandse vertaling verschijnt begin april.

18 februari 2020
Inge Kouw