Categorie:

Info zonne-energie TT Vallei – Wageningen

Op donderdag 10 maart organiseert Transition Town Vallei een informatie-avond voor mensen die willen investeren in zonne-energie. Deze vindt plaats in de bibliotheek van Wageningen en begint 20.00 uur. De avond is een vervolg op de bijeenkomst van 10 februari waar Zonvogel, Zoneco en Greenchoice vertelden over de kansen die zonnestroom biedt en wat zij te bieden hebben.

Op 10 maart worden de openstaande vragen behandeld door een forum met onafhankelijke deskundigen (Energie Unie en Solesta) en met leden van de werkgroep energie. Op grond van de informatie kan iedereen die wil investeren in zonnepanelen een goede afweging maken.

Zonneboilers

Opwekken van warm water met zonnecollectoren en een boiler levert ook heel wat op. Leden van de werkgroep energie van Transition Town Vallei hebben zelf al een collector op hun dak. Zij leggen uit hoe dit werkt, wat het kost en wat het oplevert. U moet er een plat dak of een schuin dak min of meer op het zuiden voor hebben en plaats voor een boiler van 150 – 500 liter. Een combi zonnecollector met boiler op een plat dak is ook mogelijk. Een toelichting zal worden gegeven door Paul Hogendoorn, lid van de werkgroep, die zelf een grote zonneboilerinstallatie heeft als aanvulling op de stadsverwarming.

Programma

 • 20.00 Opening, welkom en inleiding over Transition Towns Vallei – Wim Haver, voorzitter werkgroep energie.
 • 20.10 Aandachtspunten bij offertes / aanbod zonnepanelen leveranciers -Frans Zoon, lid werkgroep energie
 • 20.30 Vragen zonnepanelen naar aanleiding van verslag en vragen
  • Forum onder leiding van Frans Zoon.
  • Forumleden Dennis Koopmans van de Energie Unie, een inkooporganisatie voor zonnepanelen,
  • en Maaikel van Haren van Sonesta.
  • Voorts Paul Hoogendoorn en Monique de Bie, leden van de werkgroep energie.
 • 21.00 Pauze met een presentatie van zonnepanelen en zonnecollectoren door bedrijven
 • 21.20 Zonnecollectoren en -boilers –  Paul Hoogendoorn, lid werkgroep energie
 • 21.40 Overige vragen en discussie
 • 22.15 Sluiting

Adres bibliotheek:  Stationstraat 2. Parkeren Gerdesplein ten noordoosten van de Stationsstraat, 2 minuten lopen. Bij stoplicht links vanuit Arnhem, rechts vanuit Rhenen, rechtdoor vanuit A12 Ede Stationsstraat in. Rechts is een wijnoutlet en Rabobank. Meteen daarna links de Gerdesstraat in.

Opgave wenselijk

Iedereen is welkom, de toegang is gratis. U kunt zich voor deze avond opgeven op info@energiekmilieuadvies.nl. U kunt daar ook uw eventuele vragen stellen. U krijgt dan het verslag van 10 februari.

Nadere informatie bij

Wim Haver, voorzitter werkgroep energie Transition Town Vallei
Oudlaan 20, 6708 RC Wageningen
Tel. 06 16484728, info@EnergiekMilieuAdvies.nl