Categorie:

Take3 voor Transitie

Aankomend Transitie Treffen (link) zal in het teken staan van de verschillende nationale en internationale bewegingen die actief zijn op het gebied van Transities.

Dit zijn er aardig wat. Gelukkig, wat mij betreft! Er wordt gezorgd voor bewustwording. Verandering is nodig en mogelijk. Delen van kennis en samenwerking is van onschatbare waarde.

De flora en fauna op deze planeet werken samen om de natuur te laten floreren. Hoe kunnen deze verschillende bewegingen elkaar helpen floreren?

Take3 for the sea is een beweging die mensen verzoekt 3 stukken afval op te ruimen bij het verlaten van het strand. Misschien zou Take3 voor Transitie ook een optie zijn? Voordat je in je boek of favoriete serie duikt stuur je een e-mailtje naar de wethouder waarin je hem/haar wijst op een inspirerend burgerinitiatief, bestel je een tochtstrip, strooi je dat zakje bijenzaad. Kleine acties, van misschien wel minder dan 3 minuten, waarmee een transitie(beweging) wordt ondersteund.

Transitie Nederland heeft dit deze maand gedaan door expliciet uit te spreken dat wij als organisatie de Stop Ecocide Campagne ondersteunen. Wij staan nu vermeld op de website en hebben een certificaat ontvangen. Stop Ecocide heeft als doel om van grootschalige beschadiging en vernietiging van de natuur, ecocide, een internationale misdaad te maken.

Graag sparren wij op 27 mei met u over de verschillende mogelijkheden om de Transitiebewegingen te versterken.

Hartelijk groeten, Tanja Beentjes