Categorie: , ,

Stichting helpt TT bij opzetten Repair Café!

De Stichting Repair Café trekt vanaf januari 2011 het land in om het concept Repair Café in tal van gemeentes te helpen opzetten. Dat is goed nieuws voor lokale Transition Town-groepen!

Medewerkers van de Stichting kunnen – vanaf komend voorjaar – langskomen met de Repair Bus en een voorproefje van het Repair Café draaien op locatie. Binnenkort komt ook een uitgebreid informatiepakket beschikbaar, met daarin onder meer een draaiboek, waarin tot in detail staat beschreven wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een Repair Café. Verder kan de Stichting lokale organisatoren bijstaan met advies op maat, en met publiciteit via de website www.repaircafe.nl.

Meer weten? Neem contact op met de Stichting Repair Café door te mailen naar info@repaircafe.nl.

In het Repair Café draait het allemaal om repareren.

In het Café zijn gereedschap en materialen aanwezig om allerlei reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, fietsen, et cetera. Ook is er deskundige hulp aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag. Eventueel met hulp. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Voor kinderen is er een knutseltafel.

Waarom een Repair Café?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Door kapotte spullen zelf te repareren, helpen we de afvalberg te verkleinen. We besparen geld en kostbare grondstoffen. Én we beperken de CO2-uitstoot. Want als we oude spullen langer gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten. Maar boven alles willen we laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

“Tot ziens in het Repair Café!”