Categorie: , , ,

Stichting Duurzaam Waterland ondersteunt basis scholen

Vorig weekend is er een aantal mooie dingen gebeurd bij de windturbines van http://cwwaterland.nl. Deze turbines financieren de activiteiten van onze stichting.

Op vrijdag 11-mei werd de winnende school van ons onderwijsproject bekend gemaakt, in de feesttent bij de windturbines aan de Nes tussen Marken en Uitdam.
Welke school heeft dit schooljaar het beste idee om te verduurzamen?

OBS Willem de Zwijger uit Monnickendam heeft de eerste prijs gewonnen van ons Waterlandse Duurzame Scholen evenement 2011-2012. Groep 8 van meester Piet ging er met de eerste prijs ter waarde van €2.500 vandoor – te besteden aan verdere verduurzaming van hun gebouw. Presentatoren Dennis + Jamila werden voor hun inzet beloond met een zonneoplader voor hun mobiel. OBS Willem de Zwijger gaat nu op korte termijn in overleg met de Stichting Duurzaam Waterland om de plannen zo slim en snel mogelijk te realiseren – na dit weekend zullen de eerste stappen gezet worden.

Komend schooljaar doen ook een groot aantal scholen uit Edam, Volendam, Waterland en omstreken mee aan deze wedstrijd. De deelnemende groepen krijgen eerst een aantal lessen hoe zij duurzaamheid vorm kunnen geven in hun eigen school. Tijdens het uitje naar De Molens bij Marken zien ze daarna van dichtbij hoe elektriciteit wordt opgewekt door middel van wind.

We hopen van harte dat de tweede jaargang van het Waterlandse Duurzame Scholen Evenement, in het schooljaar 2012 – 2013, net zo’n groot succes wordt als het dit jaar geworden is. Belangrijk is daarbij dat een tweede lesprogramma wordt ontwikkeld. Het eerste richtte zich sterk op WAT en HOE, het tweede zal meer over WAAROM gaan. Daarbij zal de uit het engels vertaalde workshop “The Oil Game” een prominente rol gaan spelen.