Categorie: ,

Soepcafé Assen

Afgelopen vrijdag 25 januari was het dan eindelijk zover, de aftrap van Soepcafé Assen! Onderdeel van Transition Town Assen. Vroeg in de middag verzamelden alle enthousiaste vrijwilligers, maar liefst 12 personen, zich bij de Groeiplek in Assen, waar de start plaats vond.

Verwonderd en blij met al het gedoneerde, geredde voedsel wat geleverd was door lokale bedrijven in de buurt, gingen we aan de slag. Er moest geschild, gewassen en voorbereid worden. Ondertussen kwamen RTV en radio Drenthe langs om ons in beeld te brengen en om ons te interviewen, zodat iedereen op de hoogte is van ons Soepcafé. Onze kok bereidde 2 soepen, en nog wat bijgerechtjes van alle overige gekregen producten. Tafels werden versierd en gedekt, met dank aan de Hippe kringloop winkel waar we het servies van mochten lenen en de grote warmhoudpannen.

Om vijf uur in de middag (het barre winterweer trotserend) kwamen de eerste gasten. Na een welkomstwoord en een uitleg over het ontstaan van het Soepcafé en uitleg over de avond, konden de gasten de soep nuttigen. Men genoot van een heerlijke wintergroente soep, een pompoenlinzensoep met stokbrood, kruidenboter en zelfs een toetje. We hadden samen besloten dat deze twee soepen plantaardig zouden zijn, waarvan één glutenvrij zodat iedereen mee kon eten. Er ontstond een gemoedelijke sfeer en er schoven steeds meer mensen aan. We hebben er 50 geteld! Ondertussen klonken geluiden van een indiaanse fluit, welke werd gespeeld door 2 van onze vrijwilligers en werd het verhaal van de soepsteen verteld.

Daarnaast was het mogelijk om een zwerfkei te beschilderen. Deze mocht je mee naar huis nemen, of ergens in je omgeving neerleggen, zodat meerdere mensen hiervan kunnen genieten.

Al met al was het een succesvolle 1e avond, mensen amuseerden zich en we kregen complimenten over de heerlijke soepen. De soepeters hebben gul een vrijwillige financiële bijdrage gegeven en daar zijn we erg blij mee. De locatie kon zodoende betaald worden en ook de andere gemaakte onkosten.

Wij kijken alweer uit naar het volgende Soepcafé dat zal plaatsvinden op 22 februari. Voor meer informatie zie onze Facebook pagina @SoepcafeAssen of onze website http://transitiontownassen.nl/.

Er zijn ook in andere plaatsen soepcafé’s zoals in Olst (http://olstintransitie.nl/).

Tjitske en Anita