Categorie:

Docu ‘NRG’ op 8 & 15 september in première

‘Duurzaamheid is één van de meest controversiële en verkeerd begrepen onderwerpen van onze tijd. Van piek olie tot landbouw. Van bancaire sector tot bodem erosie. Van ijstijd tot zonnepaneel. Duurzaamheid in breed perspectief!’

NRG – 2011

Op 8 & 15 september brengen Merlijn Janssen Steenberg, Miquel Buckinx en Maaike ter Bruggen de NRG serie uit. Op de website Transitiecultuur vind je meer informatie. In samenwerking met DZIGA, werkplaats voor filmmakers en videokunstenaars De (no-budget) serie bevat interviews met specialisten, critici, onderzoekers en ondernemers die allemaal actief zijn rond duurzaamheid. Waaronder Transition Towns, Peakoil Nederland en Permacultuur NL.

De serie zal onder andere te zien zijn op het Transition Treffen in Deventer eind september. En op DVD te koop zijn via de website Transitiecultuur.

 

Interview met NRG-makers op TT Radio


Donderdag 16 juni 19:30 interview van Merlijn Janssen Steenberg met Transition Town Radio Deventer

Synopsis

“De wereld is sinds de ontdekking van olie (‘het zwarte goud’) op globaal niveau bijna onbeschrijfelijk veranderd. Sinds de mens in staat is om fossiele brandstoffen zoals olie, gas en kool om te zetten in elektriciteit en brandstof, voor o.a. vervoer van goederen en personen, is er een geheel nieuwe handel ontstaan in goederen en energie waar iedereen koste wat kost deel van uit wil maken. Fossiele brandstoffen zijn koolwaterstofverbindingen die zijn ontstaan uit resten van plantaardig en dierlijk leven in het geologisch verleden van de aarde. Dit proces duurt miljoenen jaren. De mens verbruikt fossiele brandstoffen veel sneller dan dat de natuur ze vormen kan…”

Meer info: www.transitiecultuur.nl