Categorie: , , , ,

Seminar Beautiful Economies

De thuisbasis van TransitieStad Deventer, duurzaamheidscentrum De Groene Golf, biedt in het weekeinde van 30 april en 1 mei ruimte aan een workshop van internationale allure. Dan verzorgt de Britse trainster Inez Aponte het seminar ‘Beautiful Economies – How to liberate and harness our true wealth’. Twee dagen de diepte in over achtergrond en praktijk van het vormgeven van een lokale economie die bedoeld is voor mensen, in plaats van andersom.

Inez Aponte toont impact van lokale duurzame economie
Inez Aponte toont de impact van een lokale, duurzame economie
Deze intensieve tweedaagse is een kans om te leren over de wereldwijd opkomende alternatieven voor het gangbare economische groeimodel, en om te ontdekken welke rol je hier zelf in kunt spelen. De training is geschikt voor iedereen die lokaal aan de slag wil met het thema economie, en daarbij op zoek is naar een invulling die nauw aansluit bij waar we als Transitiebeweging op uit zijn.
Dat is geen toeval; Inez is een van de leden van het internationale team van Trainers van Transition Network. Ze is dan ook gepokt en gemazeld in het lokale werk, nog wel in de bakermat van de Transitiebeweging, het Zuid-Engelse stadje Totnes.
Nieuwe manieren
Deelnemers aan het seminar leren nieuwe manieren om mensen uit hun lokale gemeenschap actief te krijgen rond het thema economie. Ook maken ze intensief kennis met de kernconcepten uit het nieuwe economische denken, onder meer aan de hand van een keur aan inspirerende voorbeelden van ‘Transitie-ondernemingen’ uit de praktijk. Let op, de voertaal van het seminar is Engels.
Meer informatie over het seminar en Inez Aponte kun je hier lezen.
Deze workshop heeft mijn opvattingen over economie volledig veranderd.
– deelnemer aan een eerdere editie van Beautiful Economies

Wil je meteen de diepte in? Luister dan naar dit interview met Inez.

Wil je je aanmelden, dan kan dat via de website Growing Good Lives.