Categorie: , ,

Plan voor Repair Cafés in 20 kringloopwinkels Het GOED

De Stichting Repair Café onderzoekt een samenwerkingsverband met de landelijke kringloopwinkelketen Het GOED. Eerste stap in de samenwerking is een Repair Café bij de winkel van Het GOED in Zaandam op zaterdag 9 juli. Als die bijeenkomst een succes is, willen de partijen ook in andere vestigingen van Het GOED Repair Cafés van de grond proberen te krijgen.

Het GOED en de Stichting Repair Café zetten zich allebei in voor meer hergebruik van goederen om zo de afvalberg te verkleinen. Samenwerking vinden beide daarom een logische stap. “Het zou geweldig zijn als er in alle twintig vestigingen van Het GOED regelmatig een Repair Café-middag werd gehouden”, vindt Martine Postma van de Stichting Repair Café.

“Weggooien? Mooi niet!” en “Weggooien is jammer” zijn respectievelijk de slogans van de Stichting Repair Café en Het GOED. Beide organisaties pleiten voor meer hergebruik van goederen en daarmee het verkleinen van de afvalberg. Want meer hergebruik bespaart geld en kostbare grondstoffen en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. “We willen met het Repair Café ook laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk”, aldus de website van het GOED.