Categorie: , ,

Proef de aarde! op volkstuinvakbeurs Groene Passie

Vrijdagmiddag 23 november van 14.00-16.00 op de volkstuinvakbeurs ‘Groene Passie’ in Apeldoorn, vertellen twee pioniers over de nieuwe moestuinbeweging onder het motto ‘Proef de Aarde!’:  Fransje de Waard, consulent permacultuur ⁄ schrijver van Tuinen van Overvloed en Inno Kock, ondernemer in natuurvoeding en medebedenker van Lazuur Food Community in Wageningen.

In de moestuin ervaar je wat voedsel in wezen is. Je maakt er mee hoe voedselplanten groeien en bloeien, hoe sterk en hoe kwetsbaar zij zijn, hoe ongelofelijk veel verschillende eetbare soorten planten er bestaan, en hoe vers, levend voedsel smaakt. Moestuinieren is ecologie en economie op de vierkante meter met een sociale meerwaarde – want geen tuinier houdt toch zeker alles helemaal voor zichzelf ?

Mondiale opleving van moestuinen

Geen wonder dat er steeds meer mensen in de moestuin te vinden zijn; er is zelfs sprake van een mondiale heropleving van de moestuinbeweging. Steeds meer mensen willen af van de onbetrouwbare industriële voedselproductie in monoculturen. Op allerlei niveaus werken burgers, bedrijven en basisbewegingen als Transition Towns, Permacultuur en Slow Food, hartstochtelijk aan de vernieuwing van onze voedselvoorziening.

Fransje en Inno schetsen de contouren van een duurzame en zinvolle land- en tuinbouw als een vitaal, samenhangend ecosysteem van talloze spelers met ieder hun eigen kwaliteiten, voorkeuren en bijdragen, die elkaar in vrijheid weten te vinden. Zij vullen elkaar aan en nodigen hun publiek uit om voor zichzelf te verkennen welke volgende stap ieder van hen daarin wil gaan zetten.

Toegang € 5,= inclusief de volkstuinvakbeurs

Stuur een mailtje met uw naam en met hoeveel personen u komt naar uitgever Jan van Arkel op info@janvanarkel.nl. U ontvangt van mij een bevestigingsbericht dat u uitprint. Op vertoon aan de kassa is uw entreeprijs is slechts €5. Dit is inclusief de toegang tot Groene Passie, de vakbeurs voor natuurvriendelijk moestuinieren, in de  Americahal te Apeldoorn: www.groenepassie.nl.