Categorie:

Première Transition Movie tijdens internationale TT conferentie in mei

LONDEN – Tijdens de internationale Transition Towns conferentie in Londen (22 t/m 24 mei) zal ook de première plaatsvinden van de eerste film over Transition Towns.

Elk jaar organiseert het Transition Towns Network een internationale conferentie over de wereldwijde ontwikkelingen rond Transition Towns. De conferentie vindt dit jaar plaats van 22 t/m 24 mei in het Battersea Arts Centre in Londen. Het programma biedt veel Open Spaces en workshops en trainingen. ondermeer rond het opzetten van Community Supported Agriculture (‘Pergola’)-initiatieven, een introductie in permacultuur, een training spreken in het openbaar, hoe beleg je een Open Space en een complete tweedaagse Transition Training. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de bijzonderw workshop ‘Energy Descent Plan in 2 Hours’, ontwikkeld door verschillende Londense TT-initiatieven. Maar er is ook een voetbalwedstrijd en ‘s avonds een ‘Open Mike’ (een nieuwe verrassing?..).

Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld de première van Transition Movie: een collectief geproduceerde documentaire van 50 minuten over de wereldwijde praktijk van Transition Towns.

De inschrijving voor deelname aan de conferentie en aan de TT Training opent op 2 maart!

Kort filmpje van de tweede TT conferentie, in 2008 in Cirencester

Video’s Rob Hopkins