Categorie:

Voorpremière eerste Nederlandse film over permacultuur

TWELLO, 10 december 2008 – Op vrijdag 12 december is de voorpremière van de eerste Nederlandse documentairefilm over Permacultuur in Nederland. Om 19:00 uur op het Hof van Twello, Rijksstraatweg 17 (vlakbij Deventer). Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen over permacultuur en over projecten in Nederland.

De thema’s die in de film aan bod komen zijn: landbouw, watermanagement, huizenbouw, energievoorziening en lokale economie. Grote delen van de film zijn opgenomen op de permacultuurtuin Hof van Twello. Daarnaast is er gefilmd op het CSA/Pergola-project De Nieuwe Ronde in Wageningen (Community Supported Agriculture), bij de bouw van een aardehuis (‘earthship’) in Zwolle en op het activiteitencentrum de Wilgenhoeve in Exmorra (Frl).

De film is een project van twee leerlingen van de Permacultuur School: Miquel Buckinx en Petra Biesta. Zij zijn daarbij geholpen door de Deventer cameraman Jan Schenk en door Merlijn Janssen Steenberge uit Nijmegen, die de montage van deze film voor zijn rekening nam. De film, die ongeveer 20 minuten duurt, is het eindproduct van hun jaaropleiding aan de Permacultuur School.

De film is gemaakt met het doel meer bekendheid te geven aan permacultuur, en om de aandacht te vestigen op het aanbod en de mogelijkheden van de Permacultuur School Nederland.

De editie van de film die vrijdag wordt vertoond is nog niet geheel afgemonteerd. De eindversie zal zeer binnenkort beschikbaar zijn en misschien komt er dan nog wel een echte landelijke première! De film kan goed worden gebruikt in informatiebijeenkomsten over permacultuur, maar ook tijdens bijeenkomsten in het kader van Transition Towns.

Wie meer wil weten over dit filmproject kan contact opnemen met Miquel Buckinx, tel. 06-16754796.

Nog meer over Permacultuur op de website van Permacultuur Nederland