Categorie: ,

Pluk de Stad nu open voor alle TT-groepen

Pluk de stad is een interactieve website waarop mensen eetbare natuur in de eigen stad op een Google-kaart kunnen invoeren. Begonnen als een pilot in Utrecht, is de site nu klaar om te gebruiken voor heel Nederland. Wil je ook dat in jouw stad duizenden openbare plukplekken in kaart gebracht worden en dat iedereen met Pluk de Stad aan de slag kan? Neem dan contact op met ons op en we helpen je graag verder.

We kunnen je helpen om contact te maken met de gemeente om bomeninformatie op te vragen en we kunnen ondersteunen bij het importeren van bomeninformatie in de site. We kunnen advies geven over hoe je de bewoners in jouw stad betrekt bij het in kaart brengen en eetbaar maken van de stad. Je kan natuurlijk ook altijd klein beginnen, door zelf opzoek te gaan naar plukplekken en recepten en die in te voeren op de site. Deze site is er voor jullie!

Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met Elma Roelvink via info@plukdestad.nl

Pluk de Tafel komt langs op jouw festival of evenement


Pluk de Tafel is een bijzonder leuke stand van Pluk de Stad. Je beleeft in een korte tijd het plezier van het plukken uit de stad. Op een speciale  tafel kan men een heel aantal plukplanten, kleine hapjes en drankjes proeven die in een bepaalde maand te oogsten zijn. Daarbij kun je meteen lezen hoe je dit lekkers kan klaarmaken.

Men kan een zakje met zaden meenemen om zelf in de stad te zaaien en de stad eetbaarder te maken. Aan de tafel staat ook een computer met de website plukdestad.nl zodat een nieuwe enthousiasteling meteen aan de slag kan met het zoeken en toevoegen van plukinformatie. Per seizoen staan er weer andere planten, hapjes, recepten en zaden op de tafel. De tafel zal komen te staan op festivals en evenementen.

Wil je Pluk de Tafel op jouw festival of evenement?

Neem dan contact op met Elma Roelvink via info@plukdestad.nl