Categorie:

Zomeropleiding PDC

 

Voor het tweede jaar worden PDC dagen (Permaculture Design Course) georganiseerd bij De Twaalf Ambachten. De cursus duur 14 dagen achtereenvolgend, van 12 tot en met 26 juli 2011. De cursus wordt gegeven door Leo Bakx die op dit moment in Tilburg – in samenwerking met de Fontys Hogeschool – studenten opleidt. Als gastdocent is Elan Flach betrokken. Wie interesse heeft, wacht beter niet tot het laatste moment. Sluiting voor aanmelding is 1 juli.

 

Wat kun je met een PDC?

De cursus geeft helderheid over de basisprincipes achter permacultuur die je zelf in de praktijk gaat brengen. Het PDC certificaat maakt je mede-eigenaar en mede-verantwoordelijke van het auteursrecht op het begrip “permaculture”. Je kunt dan permacultuur beroepsmatig toepassen in bijvoorbeeld bedrijfsnaam, diensten en producten en natuurlijk binnen Transition Towns.
De cursus draagt bij aan toepassingen binnen gemeente, organisaties en bedrijven.
Met het certificaat kan je meteen aan de slag als assistent-docent of -ontwerper, waarbij je gedurende twee jaar werkt onder begeleiding van een ervaren collega. Je documenteert je activiteiten en dient ze in bij de PermacultuurAcademie ter beoordeling. Succesvolle kandidaten ontvangen een diploma permacultuur waarmee ze zelfstandig kunnen opereren als docent en ontwerper. Verdere verdieping op wetenschappelijk niveau (bachelor, master) is in ontwikkeling.

Eetbaar plantsoen Eindhoven met PC-ontwerp

In Eindhoven heeft Arjan de Vries een permacultuur ontwerp gemaakt voor een eetbaar plantsoen in de wijk Geestenberg. Het eetbaar plantsoen is een initiatief van Rachne van Gerwen en is tot stand gekomen in samenwerking met de buurtbewoners. Film van de opening op 9 april 2011.

1 gedachte over “Zomeropleiding PDC”

Reacties zijn gesloten.