Categorie: , , ,

21 september People’s Climate March – Grootste Klimaat Mobilisatie ooit!

Op zondag 21 september vindt de wereldwijde People’s Climate March plaats. De grootste klimaatmars ooit georganiseerd in New York, Berlijn, Seoul, Parijs, Melbourne, Londen en vele andere steden.

Dit event is gepland vlak voor een internationale klimaattop in New York waar alle regeringsleiders aanwezig zullen zijn. Het is ook bedoeld als breder signaal van alle mensen die een leefbare en rechtvaardige wereld willen. Het is cruciaal dat er nu stevige maatregelen genomen worden om de aarde leefbaar te houden. Deze mensen zijn zelf al aan de slag, maar eisen van overheden en anderen met macht, dat zij ook doen wat nodig is. Het meest pregnant op dit moment is de voortrazende klimaatverandering, die alleen nog tijdig vertraagd kan worden, als we nu samen stevige actie ondernemen. Van regeringsleiders wordt verwacht dat ze de urgentie onderkennen en er eindelijk naar gaan handelen.

Tientallen groepen lopen, rijden of varen zondag 21 september naar Het Eye in Amsterdam. Van Friezen en Rotterdammers, tot groepen mensen uit verschillende kerkgenootschappen en een keur aan NGOs. Van mensen van lokale energiebedrijven, tot MKBers en studenten. Van MVONederland tot Oxfam Novib, Van WNF tot de Groene Grachten. Jong en oud uit vele geledingen van de samenleving. Op het podium aan het IJ treden bijzondere mensen op, van Jan en Freek (Rotmans en De Jonge), tot DJ Isis. Van protestsongs van De Barrikade tot de Song4Change van Het Nederlands Blazers Ensemble. Mensen kunnen lopen over water, mits ze snelheid maken (“Versnellen of Verzuipen”) bij een bijzondere installatie en we sturen een lichtsignaal naar New York en andere plaatsen, waar velen met ons de handen in 1 slaan.

Locatie: Eye Amsterdam (t.o. Centraal Station)
Tijd: 18.00 – 21.00 uur

We kunnen verschil maken door fysiek samen te komen en een krachtig signaal af te geven. Alleen maar “liken” is niet genoeg. De tijd is rijp.

Kom je ook?