Categorie: ,

Open avond nieuwe ecowijk Houten 19 mei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HOUTEN – Op woensdag 19 mei om 20:00 uur organiseert Transition Town Houten een open avond over de nieuwe ecowijk van Houten in de raadszaal in het gemeentehuis van Houten. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Tijdens deze avond informeert Transition Town Houten alle belangstellenden over haar ideeën voor een nieuwe ecowijk in Houten-Zuid. Uit de ujitnodiging: ,,Van de bezoekers horen we graag wat hun ideeën zijn. Ter inspiratie komt een bewoner van een bestaande ecowijk zijn ervaringenover de totstandkoming van deze wijk met ons delen. Ook vertelt hij hoe bewoners het ervaren om deel uit te maken van een dergelijke gemeenschap. Mensen die belangstelling hebben om in een dergelijke nieuwe ecowijk te gaan wonen en mee willen denken over of werken aan de ontwikkeling hiervan zijn bijzonder welkom”.

,,Houten is een stad waar op allerlei manieren aan duurzaamheid wordt gewerkt. Hier zou een ecologisch opgezette wijk goed in passen. Transition Town Houten heeft het initiatief genomen om hier invulling aan te geven. Hierbij wordt gewerkt volgens de uitgangspunten van Transition Towns: mensen nemen zelf initiatief en maken met elkaar plannen en voeren die uit. Ze wachten niet op een aanbod van de overheid of een projectontwikkelaar, maar steken zelf de handen uit de mouwen. Dit betekent dat er door de initiatiefnemers een actieve bijdrage geleverd wordt aan het maken van plannen en het begeleiden van de uitvoering. Voordeel hiervan is dat deelnemers zelf invloed hebben op het eindresultaat en dat toekomstige bewoners elkaar van tevoren al goed leren kennen. Door projecten als deze wordt ook in Houten gewerkt aan het realiseren van een duurzame samenleving.
Wij denken aan energiezuinige woningen en appartementen met extra lage woonlasten. Koop en huur. Alle woningen worden energieneutraal en gebouwd van natuurlijke materialen. De plek waaraan wordt gedacht ligt in Houten Zuid. Het gebied is heel bijzonder. Er zijn resten van prehistorische nederzettingen gevonden en een rivierbedding met resten van Romeinse gebruiksvoorwerpen. Daarom mag er alleen met zorg gebouwd worden. Dat leent zich heel goed voor ecologisch bouwen en wonen in een gemeenschap”.

Meer informatie bij Transition Town Houten – werkgroep bouwen. Contactpersoon: Luuk van der Werf, tel. 06 5323 0384. Website TT Houten >>>