Categorie:

Landelijke infodag over VersVoko’s bij De Hobbitstee in Drenthe

WAPSERVEEN (Dr) – Op zaterdag 2 oktober 2010 organiseren A SEED en Omslag een landelijke informatiedag over lokale voedselproductie en het opzetten van VersVoko’s. De dag vindt plaats van 11:00 tot 17:00 uur bij leefgemeenschap De Hobbitstee in Wapserveen (Dr). Vooraf aanmelden is nodig.

A SEED startte afgelopen zomer met een landelijke campagne rond lokaal voedsel. In navolging van de succesvolle Voedselteams in Belgie, wil A SEED ook in Nederland impulsen geven voor lokale voedselproductie- en distributienetwerken – via de VersVoko.

Een VersVoko is een groep mensen die bij elkaar in de buurt wonen en gezamenlijk verse groenten, fruit, brood, en eventueel andere biologische producten aankopen bij producenten uit de streek. Elke groep kiest zelf de producenten en regelt onderling de inkoop en distributie.

VersVoko’s en Transition Towns

Het A SEED VersVoko-project kan nieuwe en al bestaande lokale initiatieven, waaronder ook Transition Town-groepen, ondersteunen bij het opzetten van een VersVoko, bijvoorbeeld door het maken van promotiematerialen, het verzorgen van informatieavonden, het leggen van contacten met lokale boeren, en het faciliteren van uitwisseling van kennis en ervaring tussen groepen. In TT Rotterdam is al een VersVoko-initiatief, en ook TT Eindhoven toonde interesse. Meer over VersVoko’s: www.aseed.net

Landelijke infodag op 2 oktober

Op zaterdag 2 oktober organiseren Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling en A SEED de landelijke dag bij leefgemeenschap De Hobbitstee in Wapserveen (Dr).

Tijdens deze dag wordt informatie gegeven over achtergronden en opzet van een VersVoko en er is veel ruimte voor uitwisseling over al lopende lokale initiatieven.
Ook wordt er een korte film gedraaid over de Voedselteams in Vlaanderen. (zie: www.voedselteams.be)

Praktische informatie

De bijeenkomst is van 11:00 tot 17:00 uur. Welkom vanaf 10:30 uur. Locatie: de Hobbitstee, Van Zijlweg 3, Wapserveen (Dr, nabij Havelte).
Deelname aan de dag kost 5 euro p.p. Zelf een vegetarisch lunchpakketje meenemen. Vooraf aanmelden is nodig, dat kan via dit formulier >>>

Tijdens de lunch is er – desgewenst – een rondleiding over het terrein van de Hobbitstee.

Na afloop van de dag is het mogelijk deel te nemen aan een gezamenlijke biologisch-vegetarische warme maaltijd. Deelname: 5 euro p.p. Graag vermelden bij aanmelding.

Route naar de Hobbitstee (ook per O.V. – via NS station Steenwijk): www.leefgemeenschapdehobbitstee.nl

Meer informarie over deze dag bij Omslag: 040-2910295.
Meer informatie over VersVoko’s bij A SEED (Didi van Dijk): 020-6682236.

NOTEN:
een soortgelijke informatiedag vindt op zaterdag 28 augustus plaats bij Omslag in Eindhoven. Meer over die dag >>>
– desgewenst is een langer verblijf op De Hobbitstee mogelijk