Categorie:

Ook laatste Aanloopdag bij Omslag: aanstekelijk en inspirerend

EINDHOVEN, 14 maart – Ruim vijftig mensen uit alle delen van het land – van Sneek tot Roermond en van Goes tot Enschede, namen op 14 maart deel aan de (laatste) Aanloopdag over Transition Towns bij Omslag in Eindhoven.

Het was weer een zeer geslaagde en geanimeerde dag met veel enthousiasme, maar ook met kritische vragen en reflexies. Bijzonder was een persoonlijk verslag van Pauline van Hezik uit Den Bosch; zij heeft ruim twee jaar in Totnes gewoond en was daar erg actief binnen de TT-groep.

Het inhoudelijk programma werd begeleid door Paul Hendriksen uit Transition Town Deventer. Ook deze keer legde hij weer nieuwe accenten in zijn presentatie en daarmee werd weer eens duidelijk dat je het verhaal over Transition Towns op heel veel verschillende manieren kunt vertellen. De mix van ingezette middelen (powerpoint, filmpjes, korte 1-op-1 gesprekken, plenaire brainstorms, ruimte voor eigen ervaringen en verhalen en een afsluitend vragenrondje) zorgt telkens weer voor een afwisselend programma. De dag werd afgesloten met een wand vol tips, ideeën en (voornemens tot) persoonlijke actie.

Ook meldden zich aan het einde van de dag vier nieuwe contactpersonen: in Bennekom, De Bilt, Den Bosch en Rotterdam. Zij brengen het totale aantal plaatsen met lokale contactpersonen of initiatiefgroepen op 42! Bekijk het hele overzicht >>>

Op de website van Omslag is een kort verslag geplaatst van de dag, met foto’s, lees- en filmtips, en ook: de teksten van de ideeënwand. Leuk om te lezen! Lees het allemaal hier >>>


 

Deze Aanloopdag over Transition Towns was de laatste in een reeks van vier over-ingetekende dagen bij Omslag. Bekijk ook de verslagen en foto’s van de Aanloopdagen op 15 november 200817 januar1 2009 en 31 januari 2009.

 

Vanaf mei 2009 organiseert Transition Towns Nederland landelijke informatiedagen over Transition Towns. De eerstvolgende bijeenkomst is op zaterdag 9 mei in Utrecht. Raadpleeg de Aktie Agenda voor volgende data.